r
Nosalty Logó

Epres túrótorta

4,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alinka87
Epres túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Díszítés

321
Kalória
14.5g
Fehérje
34.6g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
124.8g
Víz
117.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
23.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 2562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.5 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8508 g
  • Cink
    1176 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    912 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    998.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 2562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal.
  2. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Amikor ez kész, óvatosan összekeverjük a fehérjével.
  3. Egy kivajazott tortaformába öntjük az alapot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
  4. Ha úgy látjuk, hogy kész, tűpróbával ellenőrizzük, és kicsit félrerakjuk hűlni.

Túrókrém

  1. A túrót egy villával áttörjük, majd a citromlével, citromhéjjal és a cukorral krémesre keverjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrókrémmel. (Ha valaki kicsit gyümölcsösebb krémet szeretne, akkor már a krémbe is bele lehet forgatni eperdarabokat, de csak óvatosan, nehogy a darabok összetörjenek.)

Díszítés

  1. Az enyhén kihűlt piskótát 2 evőkanál eperlekvárral lekenjük, de nem szabad vastagon, nehogy túl édes legyen a sütemény. Ezután vékonyra vágjuk az epreket, és az eperlapokkal teljesen befedjük a lekváros részt.
  2. Az eper tetejére óvatosan rákenjük a túrókrémet. Ezt tényleg nagyon óvatosan kell kivitelezni, mert a túró felszedheti a már lerakott eperlapokat.
  3. Miután elegyengettük a teljes krémet a torta tetején, hűtőbe tesszük egy órára. (Ha nem aznap kívánjuk a tortát fogyasztani, hanem csak másnap, akkor tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.)
  4. Ha kivettük a hűtőből, ismét eperlapokkal, vagy ez már ízlés dolga, akár egész eprekkel is díszíthetjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Itt van az eperszezon, így gondoltam kombinálom a kislányom kedvenc gyümölcsét a férjem kedvenc túrós süteményével. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!