Visszahívja az Aldi a BiotechUSA pisztáciás proteinszeletének bizonyos tételeit, mert a termékleírással ellentétben glutént tartalmazhatnak. Így az erre érzékenyeknél komoly allergiás reakciót is kiválthatnak.
„Az érintett termék adott minőségmegőrzési idővel rendelkező tételében glutén fordulhat elő, ami egészségügyi kockázattal járhat az arra érzékenyek számára, azonban a gluténérzékenységben nem szenvedők számára biztonsággal fogyasztható a megszokott élvezeti értékkel” – írta az üzletlánc a honlapján.
Nem csak az aldis termékben lehet glutén
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint két gyártó, a BiotechUSA és a tájékoztatása szerint azonban nem ez az egyetlen érintett termék.

A Nébih honlapján található lista szerint a következő proteinszeletekben lehet glutén:
- Protein Bar 70 g banán, tételszám: 1289079, minőségmegőrzési idő: 2026. 03. 12.
- Protein Bar 70 g banán, tételszám: 1281206, minőségmegőrzési idő: 2026. 01. 01.
- Protein Bar 70 g dupla csokoládé, tételszám: 1287586, minőségmegőrzési idő: 2026. 02. 23.
- Protein Bar 70 g kókusz-vanília, tételszám: 1290265, minőségmegőrzési idő: 2026. 03. 05.
- Protein Bar 70 g sós karamell, tételszám: 1289078, minőségmegőrzési idő: 2026. 03. 12.
- Protein Bar 70 g pisztácia, tételszám: 1284729, minőségmegőrzési idő: 2026. 01. 01.
- Protein Dessert Bar 50 g Black Biscuit, tételszám: 1287589, minőségmegőrzési idő: 2026. 01. 23.
- Protein Dessert Bar 50 g Crunchy Caramel, tételszám: 1287588, minőségmegőrzési idő: 2026. 01. 27.
- Protein Dessert Bar 50 g Triple Chocolate, tételszám: 1286616, minőségmegőrzési idő: 2026. 02. 28.
- Protein Dessert Bar 50 g Coconut Dream, tételszám: 1287583, minőségmegőrzési idő: 2026. 02. 21.
- Choco Pro 50 g double chocolate, tételszám: 1287587, minőségmegőrzési idő: 2026. 01. 27.
- Choco Pro 50 g double chocolate, tételszám: 1289075, minőségmegőrzési idő: 2026. 02. 28.
- Choco Pro 50 g salted caramel, tételszám: 1281203, minőségmegőrzési idő: 2026. 02. 21.
A visszahívás csak a fenti tételszámú és lejárati idejű termékeket érinti. A forgalmazó és a gyártók tájékoztatása szerint a gluténra nem érzékenyek biztonsággal elfogyaszthatják a szeleteket, ám a három cég bárkinek, akár blokk nélkül is visszatéríti az árukat.

Melyik liszt a legjobb a tésztához, és melyik a kenyérhez? Összefoglalónkból kiderül!
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés