Tilos megfőzni és mikrózni is: így kell elkészíteni a tökéletesen roppanós virslit

Nem véletlen, hogy a virsli sokszor gumis, íztelen vagy szétreped – szinte mindenki elrontja az elkészítését. De most kiderül, mi a tökéletes módszer.

A tökéletes virsli

A virsli a magyar háztartások egyik leggyakrabban fogyasztott készterméke, ami gyakorlatilag bármikor bevethető: reggelire, vacsorára, vagy akár egy gyors ebédként. Annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sokan már gyerekkoruk óta ugyanúgy készítik: bedobják forró vízbe, felforralják, majd várják, hogy a héja szétpattanjon – akkor biztosan “kész”. Mások a mikrózás kényelmét választják, és pár perc alatt próbálják rohanás közben ehetővé tenni. A végeredmény azonban sokszor csalódást kelt: a virsli vagy szivacsos lesz, vagy szétesik, vagy egyáltalán nem emlékeztet arra a finom, lédús, roppanós élményre, amit elvárnánk.

De vajon miért? Hogyan lehet, hogy egy ennyire egyszerű ételt ennyire könnyű elrontani? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a virsli ugyanis nem bírja a főzést. Még kevésbé a mikrohullámú sütőt. Ezek a módszerek ugyanis tönkreteszik az állagát, kiölik belőle a nedvességet és elrontják az ízét. A legtöbb virsli valójában már eleve hőkezelt, tehát technikailag "készen van" – a cél csupán az, hogy kellemesen meleg legyen, és visszanyerje azt az állagot, amire a gyártó szánták. Ehhez pedig egyáltalán nincs szükség lobogó vízre vagy szikrázó mikróra.

Ha te is a klasszikus “vízbe dob, felforral” módszert alkalmazod, ideje új fejezetet nyitnod a virslifogyasztásban. Ugyanis létezik egy sokkal kíméletesebb, és ízben is sokkal meggyőzőbb elkészítési mód, amit a legtöbb szakértő ajánl, de kevesen ismernek.

Egy kisebb edényben melegíts fel vizet – de csak addig, amíg épphogy gyöngyözni kezd, nem szabad felforralni. Amint elérte ezt az enyhén gőzölgő, meleg, de még nem lobogó hőmérsékletet, kapcsold le alatta a lángot, és csak ekkor tedd bele a virslit.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Múlt szombaton, 10 órakor kezdődött a szertartás, melynek keretében örök nyugalomra helyezték a húsvéthétfőn elhunyt Ferenc pápát a római a Santa Maria Maggiore-bazilikában - Ránija királyné is...
      Fashion&Beauty
      Nem hiába emlegetik korunk egyik legnagyobb stílusikonjának Kate Hudsont: a színésznő a kamerákon kívül a hétköznapok során, illetve a színpadon is kiváló divatérzékről tesz tanúbizonyságot.
      Lifestyle
      Van egy olyan egyszerű és gyors szokás, amit mindenképp érdemes beépítened a napi rutinodba, ugyanis a szervezeted elképesztő módon égetni kezdi majd a zsírt.
      Sztárok
      Christa Helm előtt sikeres jövő állt, ám egy végzetes hajnal örökre megváltoztatott mindent, a fiatal szépség tragikus, erőszakos halála pedig máig megválaszolatlan kérdéseket hagyott maga után.
      Lifestyle
      A Kossal a munkahelyén egy kolléga titkos információt oszt meg, ami az előnyére válhat. Napi horoszkóp.
      Egészség
      A gyomorégés rengeteg embert tud kínozni itthon is. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket részesítesz előnyben.