r
Nosalty Logó

Currys töltött tojások

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Currys töltött tojások
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

380
Kalória
19g
Fehérje
12.2g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
265.2g
Víz
469.2g
Koleszterin
1.5g
Rost
8.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 2281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    4331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1591.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    607 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    2180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3803 micro
Összesen 2281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

  1. A lereszelt céklát leöntjük a sós, cukros, ecetes vízzel. Állni hagyjuk kb. 20 percet, majd leszűrjük a levet (akár ki is nyomkodhatjuk a céklát, de gumikesztyű legyen kéznél).
  2. A tojásokat hideg vízben tegyük fel főni, várjuk meg, míg enyhén felforr a víz, majd vegyük le a tűzről, takarjuk le. Hagyjuk a vízben kihűlni, nagyjából annyira, hogy meg tudjuk őket pucolni.
  3. Az elkészült pácba a készre főtt tojásokat tetszés szerint egyben hagyva vagy félbevágva áztassuk be. A felezett tojásokat értelemszerűen a sárgájuk nélkül. (Ezeket tegyük félre a töltelékhez.) Készíthetünk 6, 7 vagy 8 perces tojásokat is. Azoknak lágyabb a közepe, úgyhogy őket inkább egyben pácoljuk. Sőt készíthetjük úgy is, hogy a főtt tojásokon a rajtahagyott héjat „szilánkosra” törögetjük, így miután beáztattuk, a tojások kívül márványosak lesznek.
  4. A pácban a tojások egy-két óra alatt már látványosan megszíneződnek, de hagyhatjuk állni akár egy egész éjszakán át, ha intenzívebb színt szeretnénk.
  5. Miután elértük a kívánt színt, szűrjük le a tojásokat, és papírtörlővel szárítgassuk meg őket.
  6. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Töltelék

  1. A tojások kikapart sárgáját majonézzel, mustárral, sajtkrémmel és tejföllel simára turmixoljuk.
  2. Ízesítsük curryvel, kurkumával, sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. A zselatint keverjük el a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is habzsákba.
  4. A tojásokat egyenként, ízlésesen töltsük meg a currys krémmel.
  5. Tálaláskor szórjuk meg pirospaprikával, apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint friss csírákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ha csak egy fogást készítenél húsvétra, akkor EZ legyen az, mert szerintünk ez lesz a idei sláger, kinézetre és ízvilágra is. Kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a hagyományos kaszinótojás helyett ezt a színpompás töltött tojást készítettük – ízéért a curry és kurkuma, színéért pedig a cékla a felelős. Látványos és üde színfoltja lesz a húsvéti vacsoraasztalnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!