r
Nosalty Logó

Rakott spenótos palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Besamellel és sajttal besütött spenótos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

562
Kalória
18.1g
Fehérje
42.9g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
127.2g
Víz
110.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 4491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7205 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7744.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    3136 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1017.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    2293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26614 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57638 micro
Összesen 4491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojást, tejet, olajat, spenótot és sót egy botmixerrel simára dolgozzuk egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet és azt is csomómentesre turmixoljuk. Fellazítjuk a szódával, amit kézi habverővel, óvatosan keverünk el a tésztában, majd az egészet 30 percig pihentetjük.
  2. Forró serpenyőben (olajra nem lesz szükség, mert kisül elég a tésztából) kisütjük a palacsintákat: 10 közepes méretűt fogunk kapni.

A töltelékhez

  1. A spenótot megmossuk, majd egy nagy serpenyőben fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az olajat illetve a felaprított fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk az egészet. Ezután ráreszeljük a szerecsendiót és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A kész spenótot egy tálba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A spenótot elkeverjük a ricottával. Fogunk egy palacsintát, a felénk eső alsó harmadába töltünk két evőkanál spenótkrémet, majd behajtjuk a kör két szélét és felcsavarjuk a tekercset. Ha mindegyik kész, egy tepsibe helyezzük őket.

A besütéshez

  1. A vajat felolvasztjuk egy fazékban, majd ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. 3-4 percig folyamatos kevergetés mellet, alacsony lángon főzzük, míg el nem tűnik a lisztes illat. Ekkor kisebb adagokban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg tejet, vigyázva, hogy ne maradjanak csomók a mártásban.
  2. Ha az összes tej belekerült a fazékba, alacsony lángon, kevergetés mellett sűrűbb szószt főzünk. Lehúzva a tűzről ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A besamelt a palacsintákra öntjük, majd ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, házias és laktató ebédet készíthetünk, amiből az egész család lakmározhat majd.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!