r
Nosalty Logó

Lasagne 8. - besamell mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Lasagne 8. - besamell mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

704
Kalória
40.9g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
35.8g
Zsír
170.3g
Víz
129.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
10.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    408.5 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14683.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    599 mg
  • Kálcium
    4579 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    4496 mg
  • Nátrium
    4313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1703 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11629 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a húsos szószt: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyógynövényeket, a babérleveleket, a ketchupot és a paradicsomot, majd főzzük további 2 percet.
  3. A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.
  4. Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre.
  5. Közben készítsük el a besamell-t: A vajat melegítsük fel, és a lisztet pirítsuk meg, hogy világos színe maradjon, de ne legyen nyers.
  6. Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk, ha csomós lesz habverővel szét lehet keverni. Főzzük kb. 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sűrű nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  7. Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg húsos szószt. Öntsünk rá egy kevés besamell szószt, és szórjunk egy kis mozzarellát rá. Fedjük le egy réteg lasagne-lappal.
  8. Majd rétegezzük a hozzávalókat. A felső réteg lasagne-ra mindössze besamell szószt teszünk. Végül szórunk rá reszelt parmezánt. (Ebben a stádiumban, ha másnap szeretnénk megsütni, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe).
  9. Melegítsük elő a sütőt. Süssük, amíg barna lesz a teteje. Hagyjuk 10 percig állni, mielőtt felvágnánk. Tálalhatjuk zöld salátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35

Ezt a receptet a GoodFood oldalán találtam. Nagyon szaftos, finom étel. És az a jó, hogy még fagyasztani is lehet. Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, így érdemes lefagyasztani a felét, összeállítva vagy csak a húsos szószt. Ez az adag 8-10 embernek elég. Én most csak a fele adagot sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam egy magas falú alumíniumtálcán. Amikor legközelebb szeretnék sütni, akkor csak kiveszem a fagyról, és megsütöm benne.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!