r
Nosalty Logó

Almás-mákos koszorú

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Almás-mákos koszorú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

444
Kalória
9g
Fehérje
50g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
62.2g
Víz
45g
Koleszterin
5.6g
Rost
20g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a darált mákot, a cukrot és a fahéjat. Összefőzzük és teljesen hidegre hűtjük.
  2. A leveles tésztát kigöngyöljük. Gyengén belisztezett deszkára tesszük. Így nem fog odatapadni a munkafelületre és könnyedén fel tudjuk majd tekerni.
  3. Az almás-mákos tölteléket rátesszük a tésztára és egy késsel egyenletesen elkenjük rajta.
  4. Ezután a hosszabbik oldalánál szorosan el kezdjük feltekerni, mint a bejglit.
  5. A megtöltött rudat egy nagyon éles késsel középen kettévágjuk. Ezután a két tészta darabot összefonjuk és a fonatot körré alakítjuk. A végeket pedig jól rögzítjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük felvert tojással és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  7. Kb. 30 – 35 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész koszorút langyosra hűtve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A sütésnél mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!