r
Nosalty Logó

Trikolor répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Trikolor répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

987
Kalória
15g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
69.2g
Zsír
74.1g
Víz
112.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
38.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 7887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2799 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    553.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22393 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 7887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

A narancssárga piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

A lila piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

Az összeállításhoz

  1. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot, narancshéjat és -levet is. Simára keverünk mindent, majd nagyjából 200 gramm krémet külön tálba szedünk és halványrózsaszínre színezzük némi ételfestékkel. Mind a fehér, mind a rózsaszín krémet habzsákba töltjük.
  2. Egy forgatható tortaállványra kenünk egy kiskanál krémet, ezzel leragasztjuk a legalsó, a lila piskótát. Habzsákkal krémet nyomunk a piskótára, majd spatulával elegyengetjük. Erre jöhet a következő, a narancssárga piskóta, amire ismét krém kerül, majd a legvégső, a sárgásfehér piskóta.
  3. A tortát alulról kezdjük bevonni krémmel: alulra nyomjuk a rózsaszín krémet egy sávban, majd folytatjuk a fehérrel, amíg be nem vontuk a torta teljes oldalát és tetejét. Teljesen simára egyengetjük habkártyával, majd hűtőbe tesszük a tortát, legalább egy órát pihenni.
  4. Szeletelés előtt díszíthetjük színes répacsíkokkal, habzsákból kinyomott krémsajttal vagy dióval is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű testvére is. Pedig ezekkel lenyűgözően színes, különleges tortát süthetünk, amit biztosan nehezen felejtenek majd a vendégek, locsolók.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!