

A rizs valódi kulináris kaméleon: kiválóan illik húsokhoz, zöldségekhez, halakhoz és szószokhoz is. Elkészítése viszont okozhat némi fejtörést.
A leggyakoribb hiba, melyet a rizs főzése során elkövetünk, hogy nem mossuk át főzés előtt alaposan a szemeket vagy elrontjuk a víz és rizs arányát. Így aztán csalódást okozhat az alulfőtt, netán ragacsos vagy éppen túl száraz végeredmény.
Ha mégis sikerül tökéletesre készíteni, sokan akkor is unalmas köretnek gondolják, pedig egy könnyű praktikával ínyenc fogássá alakíthatjuk át!
Így lesz sokkal finomabb a rizs
A trükk végtelenül egyszerű. Nincs más teendőnk, mint a száraz rizsszemeket főzés előtt kevés vajban vagy olívaolajon átpirítani.
Ezt követően pedig víz helyett alaplében főzzük meg, ha pedig az nincsen kéznél otthon, akkor tökéletes megoldást egy leveskocka hozzáadása is a vízhez. Akkor lesz igazán gazdag íze, mégsem túl erős, ha az alaplé és a víz fele-fele arányát választjuk főzéshez.
Vajat egyébként érdemes a zabpehelyhez is adni. Kevés barnított vajjal egyenesen luxuscsemegévé válik a zabkása. Ebben a receptben azt is meg tudod nézni, hogyan készítsd el: