Lifestyle

Ezt mindig ellenőrizd a húsvéti sonkánál, ha most veszed meg

Közeledik a húsvét, és sokan döntenek úgy, hogy előre megveszik a sonkát. Van néhány dolog, amire alaposan figyelned kell a vásárlásnál.

Mindenki jó minőségű sonkát szeretne venni, de ez nem mindig sikerül

A húsvéti ünnepek során az egyik legjellegzetesebb étel a főtt sonka, amely hosszú évtizedek óta szinte minden magyar családok asztalán megtalálható. Ez a hagyomány nemcsak az ízekről, hanem a vallási és kulturális háttérről is szól.

A keresztény ünnepkörben a húsvét a böjt időszakának végét jelenti. A negyvennapos nagyböjt után a sonka és más húsételek fogyasztása a bőséget és az ünnepélyességet jelképezte. Régen a disznóvágás után a hagyományos sonkát sózással és füstöléssel tartósították, így tavasszal a húsvéti ünnepekre már tökéletesen megértek.

Magyarországon a húsvéti sonka, a főtt tojás, valamint torma fogyasztása régóta bevett szokás, amely generációról generációra öröklődik. Azt már mindenki maga dönti el, hogy kenyérrel, kaláccsal, vagy éppen mással eszi.

A megfelelően elkészített sonka rugalmas állagú, nem túl száraz és nem túl puha. Tény, hogy alaposan oda kell figyelnünk, hogy megfelelő minőségű sonkát vásároljunk a boltban. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire figyelj oda mindenképpen!

A kisebb manufaktúrák által készített, hagyományos technikával érlelt sonkák sok esetben ízesebbek és egészségesebbek, mint a nagyüzemi változatok. Ugye az is köztudott, hogy nem mindig a legdrágább sonka a legjobb.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés