Ezt mindig ellenőrizd a húsvéti sonkánál, ha most veszed meg

Közeledik a húsvét, és sokan döntenek úgy, hogy előre megveszik a sonkát. Van néhány dolog, amire alaposan figyelned kell a vásárlásnál.
Mindenki jó minőségű sonkát szeretne venni, de ez nem mindig sikerül
A húsvéti ünnepek során az egyik legjellegzetesebb étel a főtt sonka, amely hosszú évtizedek óta szinte minden magyar családok asztalán megtalálható. Ez a hagyomány nemcsak az ízekről, hanem a vallási és kulturális háttérről is szól.
A keresztény ünnepkörben a húsvét a böjt időszakának végét jelenti. A negyvennapos nagyböjt után a sonka és más húsételek fogyasztása a bőséget és az ünnepélyességet jelképezte. Régen a disznóvágás után a hagyományos sonkát sózással és füstöléssel tartósították, így tavasszal a húsvéti ünnepekre már tökéletesen megértek.
Magyarországon a húsvéti sonka, a főtt tojás, valamint torma fogyasztása régóta bevett szokás, amely generációról generációra öröklődik. Azt már mindenki maga dönti el, hogy kenyérrel, kaláccsal, vagy éppen mással eszi.
A megfelelően elkészített sonka rugalmas állagú, nem túl száraz és nem túl puha. Tény, hogy alaposan oda kell figyelnünk, hogy megfelelő minőségű sonkát vásároljunk a boltban. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire figyelj oda mindenképpen!
Leadfotó: 123RF
Oldalak

This is a modal window.