r
Nosalty Logó

Citromkrémes mandulás linzer

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Citromkrémes mandulás linzer
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

linzertészta

citromkrém

422
Kalória
6.5g
Fehérje
37.3g
Szénhidrátok
28.6g
Zsír
30.5g
Víz
136.3g
Koleszterin
1.5g
Rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzertészta

citromkrém

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzertészta

citromkrém

Összesen 5076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzertészta

citromkrém

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    342.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2565 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 5076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

linzertészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a darált mandulát, a sütőport, a citromhéjat, valamint a vanília kikapart belsejét.
  2. Hozzáadjuk a kockázott hideg vajat, és morzsás állagúra "gyúrjuk" a tésztát - ehhez használhatjuk a kezünket, de akár kézi habverőt is. Ezután jöhet bele a tojás, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Mehet is a hűtőbe legalább egy órára.
  3. Az egy óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk a linzertésztát. 170°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük - nagyon figyeljük, hogy ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni.

citromkrém

  1. A krémhez a citromlevet, a citromhéjat, a porcukrot és tojásokat egyneműre keverjük egy tálban. Az egészet vízgőz fölé tesszük, ahol folyamatos kevergetés mellett közel pudingsűrűségűre főzzük.
  2. Amikor elértük a megfelelő állagot, lehúzzuk a gőzről, és hideg vizes fürdőbe tesszük, ahol tovább kevergetjük, míg lehűl. Ekkor hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és csomómentesre keverjük.
  3. A megsült linzereket megkenjük a citromkrémmel, majd befedjük egy másik (lehetőleg lyukas közepű) linzerrel. Hagyjuk pihenni egy éjszakát, vagy akár egy egész napot, hogy a krémnek legyen ideje megpuhítani a tésztát.
  4. Kínálás előtt porcukorral megszórjuk a sütik tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A linzer az egyik legalapvetőbb karácsonyi édesség. Általában lekvárral töltjük meg, mi most azonban egy hasonlóan finom citromkrémes verziót mutatunk nektek, ami a karácsonyi vendégsereg kedvence lesz - ebben fogadni mernénk. Csak bírjatok eleget sütni belőle!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!