r
Nosalty Logó

Klasszikus majonézes krumplisaláta

4,8

6 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Klasszikus majonézes krumplisaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

251
Kalória
4.1g
Fehérje
35.2g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
277.5g
Víz
18.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
16g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7053 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3184 micro
Összesen 2002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben feltesszük főni. (Ne főzzük szét őket teljesen, maradjon meg a tartásuk.)
  2. Amíg fő a burgonya, készítsük el az ecetes-cukros pácot és a majonézes mártást.
  3. A krumplipáchoz egy mély tálban keverjük el a langyos vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Ha szükséges, adjunk hozzá még plusz ecetet vagy cukrot. A végeredménynek savanykás-édesnek kell lennie.
  4. Vágjuk finomra a lilahagymát, a snidlinget és a petrezselymet. Az öntethez egy tálban keverjük el a majonézt a tejföllel, mustárral, cukorral, ízlés szerint sóval, borssal és a finomra aprított hagymával és fűszernövényekkel. Kóstoljuk meg, hogy kellően harmonizálnak-e az ízek.
  5. A megfőtt burgonyát szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk hűlni kb. negyed órát (nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy ne legyen forró, és szeletelhető legyen). Ezt követően karikázzuk fel, és tegyük bele a páclébe. Ebben hagyjuk állni 1-2 órát, amíg teljesen kihűl (hűtőben).
  6. Szűrjük le a burgonyát, és tegyük át a majonézes keverékbe. Forgassuk át jó alaposan, és rakjuk a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Finomra vágott snidlinggel és lila hagymával (vagy akár sült hagymával) megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper választás. Remek kísérője rántott húsnak vagy hidegtálaknak, de önmagában is megállja a helyét. Kiváló vendégváró, amit egy nappal a tálalás előtt bekeverhetünk nagy mennyiségben. Érdemes állni hagyni, mivel minél jobban összeérnek a hozzávalók, annál gazdagabb lesz az íze, amikor elfogyasztásra kerül. Hajlamosak vagyunk gyakran többféle (felesleges) fűszert belekeverni, pedig nem szükséges. Majonéz, hagyma, mustár. Ez a lelke. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, úgyhogy mutatjuk, hogyan lesz igazán finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!