Csak ezt a pár száz forintos hozzávalót kell bevetned, és olyan mennyei lesz a rizs, mint még soha

Hatalmas különbséget fogsz tapasztalni, ha következő alkalommal a szokásostól eltérően egy plusz alapanyaggal készíted el köretként a rizst – a végeredmény annyira ínycsiklandozó lesz, hogy többet nem fogod már máshogyan csinálni!
Finomabb lesz, mint korábban bármikor
A rizs az egyik legnépszerűbb köret a világon, hiszen rendkívül sokoldalú: tökéletesen illik szárnyasokhoz, marhahúshoz, tengeri ételekhez, curryhez vagy akár keleti fogásokhoz –no meg persze a magyar gasztronómia ikonikus fogásaihoz is. Mégis, sokan küzdenek az elkészítésével, hiszen ha nem megfelelően kezeljük, könnyen lehet túl kemény, túl ragacsos vagy egyszerűen ízetlen. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy nem mossuk meg megfelelően a szemeket, vagy elrontjuk a víz és rizs arányát – de még ha sikerül is jól elkészíteni az állagát, az íz sokszor unalmas marad, ilyenkor pedig nem győzzük utólag sózni, esetleg valamilyen fűszerrel feldobni. Szerencsére van egy egyszerű, mégis garantáltan szuper trükk, amely egy csapásra megoldja ezt a problémát, a végeredmény pedig olyan kiválóra fog sikerülni, mind a 10 ujját megnyalja utána a család. Ha kíváncsi vagy, milyen érdemes megbolondítani a rizst, olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror
Oldalak
