r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Citromos túrótorta sütés nélkül, habcsókkal és mentával díszítve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A túrókrémhez

A citromos réteghez

400
Kalória
14.5g
Fehérje
46.8g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
94.8g
Víz
113.4g
Koleszterin
759.4mg
Rost
37.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kekszes alaphoz

A túrókrémhez

A citromos réteghez

Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kekszes alaphoz

A túrókrémhez

A citromos réteghez

Összesen 3179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kekszes alaphoz

A túrókrémhez

A citromos réteghez

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7322.6 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 3179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet egy késes aprítóba tesszük a cukorral és sóval, majd simára dolgozzuk. Hozzákeverjük az olvasztott vajat: olyan állagot kell kapnunk, mint a nedves homok.

A túrókrémhez

  1. Egy tálba tesszük a túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat és -levet, majd kézi robotgéppel tetszőleges állagúra dolgozzuk (hagyhatjuk kicsit darabosabbra is, ha úgy szeretjük).
  2. A tejszínt felmelegítjük egy kis lábosban (ne forraljuk fel). A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd 2-3 perc múlva, ha megszívják magukat, kinyomkodjuk őket és feloldjuk a felmelegített tejszínben. A zselatinos tejszínt a túrókrémhez adjuk, majd elkeverjük.

A citromos réteghez

  1. Egy tálba tesszük a cukrot és citromhéjat, majd a kezünkkel 1-2 percig morzsoljuk a keveréket, míg az aromássá nem válik. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgájákat és keményítőt, majd az egészet simára keverjük egy habverővel.
  2. A citromlevet egy lábasban felmelegítjük (ne legyen forró, csak meleg), majd fokozatosan, egy szűrőn keresztül a tojásos alaphoz öntjük, amit közben folyamatosan keverünk. Így hőkiegyenlítést végzünk és a citromkrém nem fog kicsapódni.
  3. A citromos-tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, majd közepes-alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Egy tálba öntjük, a felületére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), majd hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha azt látjuk, hogy a krémünk túl híg, adjunk hozzá még melegen két beáztatott, kinyomkodott lapzselatint.
  4. Egy 18-20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (a legegyszerűbb, ha odacsípjük a papírt a tortaforma oldalával, majd bezárjuk a kapcsot). A formába szórjuk a kekszes alapot, majd egy pohárral lenyomkodjuk, tömörítjük.
  5. A kekszrétegen elegyengetjük a túrókrémet, majd leöntjük a kihűlt citromkrémmel. Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egy egész éjszakát is adhatunk neki. A forma tetejét fedjük le frissentartó fóliával, hogy a tortát ne érjék kellemetlen szagok a hűtőben.
  6. A kész tortát díszítsük opcionálisan habcsókkal, tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromhéjjal vagy mentával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Harsányan citromos tető, krémes és aromás túrókrém és gazdag, vajas tortaalap: mindezt természetesen sütés nélkül. Igen, a legegyszerűbb citromos túrótortához nem kell sütő, csupán némi zselatin és egy kis türelem. Az összeállítás gyerekjáték, az elfogyasztás pedig villámgyors lesz, ez garantált!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!