nlc.hu
Húsvét
Elárulta a séf a titkot: Így hámozd meg könnyedén a főtt tojást

Kicsúszik a héjából a keménytojás a séf trükkjével

Nem elég, hogy tökéletesre főzöd a keménytojást, de utána úgy is kell eltávolítani a héját, hogy ne sérüljön meg az étel. Erre mutatunk egy szuper trükköt!

Most, hogy jön a húsvét a főtt tojás előkelő helyre lépett a kedvenc ételeik rangsorában. Egyébként is imádjuk, hiszen remek fehérjeforrás, pillanatok alatt elkészül és ráadásul finom is. De, mint tudjuk, nem mindegy, hogyan főzünk keménytojást – és nemcsak a főzési mód, hanem a héj eltávolításának technikája is fontos.

A tökéletes eredmény érdekében először a tojásokat vízzel lefedett serpenyőbe kell helyezni, majd felforralni. A keménytojás elkészítéséhez szükséges 10 perc a víz felforrásának pillanatától kezdődik, és nem korábban. Ha kész van, jöhet a neheze: a pucolás.

Fotó: Kinga Krzeminska/Getty Images

A séfek trükkjével megmenekültünk

A hibátlanul, könnyen eltávolítható héjú keménytojások készítéséhez adjunk hozzá egy szelet citromot a főzővízhez. Erre azért van szükség, mert a citrusfélék közvetlenül kölcsönhatásba lépnek a tojással, ez pedig felgyorsítja a főzést.

De ez még nem minden: emellett a héj eltávolítását is megkönnyíti. Olyannyira, hogy az utolsó darabka is lecsusszan a tojásról, a héja úgy válik majd le, mintha selyempapír lenne. Nem fog hozzáragadni a fehérjéhez, és nem kell szenvednek többé az apró, bosszantó kis darabokkal sem. Ez pedig igazi áldás különösen húsvétkor, amikor a szokásosnál is több tojást kell meghámoznod, mielőtt az ünnepi asztalra kerülnének.

via

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top