r
Nosalty Logó

Lipcsei krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
beaTrixy
Lipcsei krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1099
Kalória
18.6g
Fehérje
131.8g
Szénhidrátok
55.9g
Zsír
59.6g
Víz
185.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
66.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.8 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2817 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 6584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapra sem!)
  2. A piskóta hozzávalóiból sütünkk egy lapot, abban a tepsiben, aminek a hátulján a 2 lapot sütöttük (aljára zsírpapírt teszünk!).
  3. A krémhez 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral, vaníliás cukorral.
  4. A tejből és lisztből krémet főzünk, jól kihűtjük.
  5. A kihűlt krémet a kikevert margarinnal jól összedolgozzuk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel, középre kerül a piskóta lap. Vagyis csokis lap, krém, piskóta lap, krém, végül tetejére a csokis lap.
  7. A tetejét bevonjuk csokival, amit gőz fölött felolvasztunk, és 1 evőkanál étolajjal összekeverjük, ettől szeletelhető lesz a sima tábla csoki is, nem muszáj torta bevonónak lennie.
  8. Másnapra megpuhul, és szépen szeletelhető. Az eredeti receptben nem volt csokival bevonva a teteje, de szerintem így mutatósabb, és legközelebb fehércsokival fogom bevonni. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33X33

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először szerintem a hagyományos krémesre gondol... Nekem mindegy mi a neve, mert nagyon finom :) Egy jó tanács, amire én sokára jöttem rá. A cukrot semmiképpen ne főzzük bele a krémbe, hogy időt spóroljunk vele, mert amikor a  főtt, cukros krémet a margarinnal keverem össze, sokszor nekem ikrás lesz, és ilyenkor már semmi nem segít, hiába hűl ki teljesen. De ha előtte a margarint keverem a cukorral, ott szerintem a porcukor kicsit fölveszi nedvességet, és nagyon szép krémet szoktam így készíteni, bosszúság nélkül. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!