Házi gumicukor recept: ezt imádni fogja a család
Ha szereted a gumicukrot, de szívesen készítenéd el otthon, itt egy könnyen elkészíthető és egészségesebb változat, amit akár a gyerekekkel együtt is megalkothatsz. Mindössze néhány hozzávaló és egy kis türelem kell hozzá!
Hozzávalók:
- 250 ml gyümölcslé (100%-os gyümölcslé ajánlott, például narancs, meggy vagy alma)
- 2 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
- 15 g zselatin (por vagy lap)
- Szilikon bonbonforma vagy jégkocka készítő
Elkészítés:
- Gyümölcslé előkészítése: Öntsd a gyümölcslevet egy lábasba, és melegítsd fel alacsony hőfokon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg, hogy a zselatin könnyen feloldódjon benne.
- Zselatin hozzáadása: Szórj bele a zselatint a gyümölcslébe, majd folyamatos kevergetés mellett oldd fel teljesen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis mézet vagy cukrot, hogy édesebb legyen.
- Formázás: Öntsd az elkészült keveréket szilikon bonbonformákba vagy jégkocka készítőbe. Ha nincs ilyen formád, használhatsz egy lapos edényt is, amelyből később szeletekre vagy kockákra vághatod a gumicukrot.
- Hűtés: Tedd a formákat hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, amíg a gumicukor teljesen megdermed.
- Kivétel és tálalás: Óvatosan szedd ki a gumicukrokat a formából, és már fogyasztható is! Légmentesen záródó dobozban tárold őket, hogy hosszabb ideig frissek maradjanak.
Természetes színezéket, például céklalét vagy spenótlét is adhatsz hozzá a gyümölcsléhez.
Címlapkép: Freepik
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!