r
Nosalty Logó

Húsvéti édes fonott kalács

5,0

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Húsvéti édes fonott kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kalács tészta

1453
Kalória
36.6g
Fehérje
241.6g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
72.1g
Víz
249.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
49.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Kalács tészta

  1. Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, a Dr. Oetker Instant élesztőt, a Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Kavarjuk össze a száraz összetevőket.
  2. Öntsük bele a tejet, adjunk hozzá egy tojást és a puha vajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd gyúrjuk ki simára. Fedjük le légmentesen, és kelesszük 1 órát.
  3. A megkelt tésztát szedjük szét 6 felé, majd gombócozzuk ki őket, és hagyjuk letakarva pihenni 15 percet.
  4. A gombócokat nyújtsuk ki egyesével, majd először fogjunk meg hármat, és az egyik végénél nyomkodjuk össze őket. Fogjuk a maradék három tésztát, és nyomkodjuk össze azoknak a végeit is, végül illesszük össze a 3-3 kinyújtott tésztát. Igazítsuk úgy a tésztát, hogy három baloldalt legyen és három jobboldalt, köztük legyen hely a hajtogatáshoz.
  5. Hatos fonással fonjuk össze a tésztát, amihez először fogjuk meg a bal kezünkkel a jobb szélső tésztát, a jobb kezünkkel fogjuk meg a baloldali szélső tésztát. Emeljük fel a két tésztát, és először tegyük le a jobb kezünkben lévőt baloldalra, belülre. Ezután fogjuk meg a jobb kezünkkel a baloldali külsőt, emeljük fel, és tegyük le a bal kezünkben lévőt a jobb belső részre, majd fogjuk meg a külsőt, emeljük fel és folytassuk. Mindig belülre tegyük a külső tésztát. Ezzel a technikával haladjunk végig.
  6. Amikor elkészült a fonás, akkor kicsit görgesssük át, a végeit igazgassuk meg. Kenjük át felvert tojással, és hagyjuk 20-30 percet pihenni.
  7. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a tésztát tegyük egy tepsire, és sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással.
  8. Kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a kalácsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos technikát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!