r
Nosalty Logó

Húsvéti édes fonott kalács

5,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kalács tészta

1453
Kalória
36.6g
Fehérje
241.6g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
72.1g
Víz
249.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
49.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalács tészta

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Kalács tészta

  1. Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, a Dr. Oetker Instant élesztőt, a Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Kavarjuk össze a száraz összetevőket.
  2. Öntsük bele a tejet, adjunk hozzá egy tojást és a puha vajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd gyúrjuk ki simára. Fedjük le légmentesen, és kelesszük 1 órát.
  3. A megkelt tésztát szedjük szét 6 felé, majd gombócozzuk ki őket, és hagyjuk letakarva pihenni 15 percet.
  4. A gombócokat nyújtsuk ki egyesével, majd először fogjunk meg hármat, és az egyik végénél nyomkodjuk össze őket. Fogjuk a maradék három tésztát, és nyomkodjuk össze azoknak a végeit is, végül illesszük össze a 3-3 kinyújtott tésztát. Igazítsuk úgy a tésztát, hogy három baloldalt legyen és három jobboldalt, köztük legyen hely a hajtogatáshoz.
  5. Hatos fonással fonjuk össze a tésztát, amihez először fogjuk meg a bal kezünkkel a jobb szélső tésztát, a jobb kezünkkel fogjuk meg a baloldali szélső tésztát. Emeljük fel a két tésztát, és először tegyük le a jobb kezünkben lévőt baloldalra, belülre. Ezután fogjuk meg a jobb kezünkkel a baloldali külsőt, emeljük fel, és tegyük le a bal kezünkben lévőt a jobb belső részre, majd fogjuk meg a külsőt, emeljük fel és folytassuk. Mindig belülre tegyük a külső tésztát. Ezzel a technikával haladjunk végig.
  6. Amikor elkészült a fonás, akkor kicsit görgesssük át, a végeit igazgassuk meg. Kenjük át felvert tojással, és hagyjuk 20-30 percet pihenni.
  7. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a tésztát tegyük egy tepsire, és sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással.
  8. Kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a kalácsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos technikát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!