r
Nosalty Logó

Banános őzgerinc sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kenvelo
Banános őzgerinc sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

alaphoz

krémhez

728
Kalória
11g
Fehérje
93.2g
Szénhidrátok
35g
Zsír
72.7g
Víz
87.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
40.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

alaphoz

krémhez

Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

alaphoz

krémhez

Összesen 3638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

alaphoz

krémhez

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    363.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 3638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

alaphoz

  1. A darált kekszet egy mély tálban összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a rumaromával. Utóbbiból én kb két evőkanállal tettem bele. Persze ízlés dolga. Beledolgozzuk a puha vajat, és annyi tejjel dolgozzuk össze, amitől összeáll és nem lesz ragacsos. A cukrot helyettesíthetjük folyékony édesítőszerrel.
  2. Fóliával béleljünk ki egy őzgerincformát úgy, hogy a szélein bőven túlérjen, mert a végén befedjük majd. A kekszmasszát tapasszuk bele egyenletesen. Egyenlőre tegyük félre.

krémhez

  1. A pudingport a 4 dl tejben keverjük csomómentesre, keverjük bele a 3 ek cukrot. Folyékony édesítővel helyettesíthető! Főzzük sűrűre, majd teljesen hűtsük ki. Időnként keverjük meg, ne legyen bőrös.
  2. A tejszínt a habfixszel felverjük (bár ha pl Hulalával dolgoztok, akkor abba nem kell fixáló), és a kihűlt pudinggal keverjük el.
  3. Az őzgerincet félig megtöltjük a krém felével, majd a banánokat egészben rárakjuk. Kicsit nyomjuk a krémbe. Majd a krém másik felét is rásimítjuk.
  4. Az egész háztartási kekszeket egy pillanatra mártsuk tejbe, és rakjuk a krém tetejére. Fedjük be a fóliával, és 3-4 órára hűtőbe vele, de az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen.
  5. Borítsuk egy tálcára, és ha még cifrázni szeretnénk, akkor bevonhatjuk olvasztott étcsokival. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele málnát, epret, meggyet... ízlés kérdése. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!