r
Nosalty Logó

Húsos rántott palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Húsos rántott palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

1937
Kalória
49.1g
Fehérje
111.2g
Szénhidrátok
142.4g
Zsír
162g
Víz
314.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
9.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 7744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

Összesen 305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    569.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    647.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 7744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált húst, nehogy a pirospaprika megégjen. Közepes lángon addig forgassuk a húst, míg a részei külön nem válnak egymástól, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 45 percig. A vége előtt 15 perccel adjuk hozzá a zöldségeket is.
  2. Amíg a hús párolódik, készítsük el a palacsintát és a besamelt. A palacsintához a hozzávalókat szépen sorban keverjük össze, és annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tegyük be a tésztát a hűtőbe, amíg elkészítjük a besamelt.
  3. A besamelhez habzásig hevítsük a vajat, szórjuk bele a lisztet, kavarjunk rajta egyet. Öntsük fel hideg tejjel (így nem lesz csomós), keverjük el, nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk. A kész besamelt keverjük bele az elkészült raguba, és hagyjuk kihűlni.
  4. Süssük meg a palacsintákat, és töltsük meg úgy, hogy egy-két evőkanálnyi ragut eloszlatunk a palacsinta alsó egyharmad részén, majd a két szélét behajtjuk a közepéig, és feltekerjük. Az így elkészült palacsintákat a szokásos módon panírozzuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nem egyszerű étel, de megéri a fáradságot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!