r
Nosalty Logó

Tepsin sült paradicsomos gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Tepsin sült paradicsomos gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

244
Kalória
8g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
65.4g
Víz
19.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 1946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    419 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hagymát félkörökre, a fokhagymát pedig meghámozzuk. Minden hozzávalót egy tepsire teszünk, és alaposan átmasszírozzuk az egészet.
  2. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 25-30 percig sütjük, amíg szaftos és aranybarna nem lesz. Nyugodtan hagyjuk, hogy megpiruljon néhány helyen, sokkal finomabb lesz tőle.
  3. Frissen, forrón, reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A gnocchit a legtöbbször főzni szoktuk, pedig ugyanúgy süthetjük is: ezzel izgalmasabbá tehetjük az ételünket és az életünket is. A tésztagombócok ugyanúgy puhára gőzölődnek a tepsin, mint a főzővízben, de mellette kicsit ropogósak is lesznek. Próbáljuk ki, alig kell vele dolgozni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!