r
Nosalty Logó

Borsos tokány

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
Borsos tokány
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

878
Kalória
45.7g
Fehérje
7g
Szénhidrátok
72.4g
Zsír
248.6g
Víz
189.8g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    994.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk fel csíkokra és kezdjük el pirítani. Kanalazzunk rá egy evőkanál zsírt is pluszban. Mehet rá az apróra vágott vöröshagyma, és fokhagyma. Dinszteljük üvegesre.
  2. A sertéscombot vágjuk csíkokra ("tokány" méretűre) és tegyük a hagymás szalonnára. Pirítsuk fehéredésig és sózzuk-borsozzuk.
  3. A paradicsomot és a paprikát vágjuk fel apró kockákra.
  4. Ha kifehéredett a húst, akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Pár percig főzzük így.
  5. Majd öntsünk rá annyi alaplevet (vagy vizet), hogy ellepje. Adhatunk még hozzá egy evőkanál zsírt.
  6. Fedő alatt főzzük puhára. Ez a hústól is függ, de kb. 1 órát mindenképp főzzük. (érdemes megkóstolni majd a húst, hogy biztosan megpuhult e) Az a lényeg, hogy a lé nagy része elfőjőn, és egy szaftos húst kapjunk a végén.
  7. Tálaljuk rizzsel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél leginkább a szalonna és a bors a hangsúlyos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!