Nem jó ötlet: ez történik a csokoládéval, ha hűtőben tárolod

Nyáron egyértelműnek tűnik, hogy a csokit a hűtőbe kell dobni, hogy ne olvadjon szét – de ezzel valójában többet ártasz, mint gondolnád! Ha eddig így csináltad, itt az ideje, hogy újragondold a dolgot.
Hűtőben a csokit vagy sem? Ez itt a kérdés
A csokoládé az egyik legnagyobb kísértés, amit nehéz megállni, főleg, ha egy jó kis film mellé vagy egy stresszes nap végén kerül elő a fiókból. De mi van akkor, ha épp kánikula van, és attól tartasz, hogy az értékes csokikészleted egyetlen ragacsos masszává változik? Logikusnak tűnik a megoldás: irány a hűtő!
Sokan automatikusan így cselekszenek, pedig ez az egyik legrosszabb dolog, amit a csokival tehetsz. Elsőre talán ártalmatlannak tűnik, hiszen hideg helyen tovább eláll, és nem olvad meg azonnal a kezedben, de valójában a csokoládé állaga, íze és minősége komoly veszélybe kerül a hűtőben.
De pontosan mi történik a csokival a hidegben? És miért nem ajánlják a szakértők a hűtőben tartást? Most elmondjuk a nagy igazságot!
Leadfotó: 123RF