r
Nosalty Logó

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Olasz tejbegríztorta porcukorral hintve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

234
Kalória
8.3g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
7.1g
Zsír
35.9g
Víz
83.5g
Koleszterin
841.5mg
Rost
17.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A tejet, citrom- és narancshéjat összemelegítjük egy edényben, majd hozzáadjuk a búzadarát és sűrű tejbegrízt főzünk. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön) és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 2-3 perc alatt alaposan kihabosítjuk a cukorral, míg a keverék világos színt nem kap. Ekkor hozzáadjuk a ricottát, amit alaposan elkeverünk vele. Ezt követi a kihűlt tejbegríz, amit szintén elkeverünk a masszában.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd két-három részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a grízes alaphoz. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. Pár határozott mozdulattal a pulthoz ütjük, hogy egyenletes legyen a felszíne.
  4. A tortát 180 fokon 60 percig sütjük, majd ha kész, hagyjuk a formában kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy szinte egy sajttortára emlékeztetheti a kóstolót: szerencsére annál a tejbegríztorta jóval egyszerűbb és olcsóbb is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!