Külföldön nincs ilyen magyar étel, pedig imádják a turisták

Németországban, valamint Angliában is panaszkodnak a magyarok, hogy nem található meg a boltokban az egyik kedvenc péksüteményük. Pedig ez nálunk sok helyen a reggeli elengedhetetlen kelléke.
A külföldiek is kezdik megszeretni, sőt, bekerült az étel a top 10-be is
A gasztronómia nem csupán ételek elkészítésének tudománya; valójában egy ország kulturális identitásának egyik legkifejezőbb formája. Magyarország tradicionális ízei és konyhája mindig is különleges helyet foglaltak el a világ kulináris palettáján, azonban az elmúlt években jelentős fejlődésnek lehetünk tanúi.
A fine dining éttermek és a Michelin-csillagos helyek számának növekedése jól mutatja, hogy Magyarország komoly szereplővé vált a nemzetközi kulináris színtéren. Az éttermek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a helyi alapanyagokra és innovatív megoldásokra, miközben megőrzik a hagyományos magyar konyha esszenciáját. A "farm-to-table" filozófia és az organikus alapanyagok használata szintén új lendületet adott a magyar ételek modern változatainak.
A külföldiek általában nagyon pozitívan vélekednek a magyar konyháról. Az olyan fogások, mint a gulyásleves, a töltött káposzta vagy a pörkölt, autentikus és emlékezetes élményt nyújtanak számukra. Ezen kívül a magyar borok, különösen a tokaji aszú, nagy megbecsülésnek örvendenek világszerte.
Van azonban egy magyar étel, pontosabban egy péktermék, amit kezdenek megimádni a külföldiek, és szinte csak nálunk kapható. Melyikről van szó pontosan, azt a galériánkban megmutatjuk!