Panírozás mesterfokon: aranybarna és igazán ropogós lesz, ez a sztárséf titka

Egyszerű a titka a kívül ropogós, belül omlós rántott húsnak. Ugyan melós dolog a panírozás, de minden percet megér. Éppen ezért utánajártunk, hogy hogyan készül a tökéletes panír és van-e még a rántott hús készítésének olyan fortélya, amit nem ismerünk. Borbás Marcsi egyszerű receptje nyomán gyűjtöttük össze, hogy mi kell az igazán jó rántott húshoz. Íme, a tökéletes panírozás menete kedvenc séfünk nyomán.

Az is igaz, hogy ha rántott hús, akkor minden családban másra esküsznek. Jó vékonyra kell klopfolni a húst, míg mások fokhagymás tejben áztatják egy éjszakán át panírozás előtt. Van, aki csak karajból tudja elképzelni, hogy jó lehet a rántott hús, másnak csirkéből az igazi. 

Bízzuk Borbás Marcsira a receptet, abból még nem volt hiba!

Ha pedig bármi kérdésed van, a Hóvége ügyfélszolgálata bármikor a rendelkezésedre áll, ráadásul kollégáink díjmentesen segítenek!

A tökéletes panírozás menete lépésről lépésre

Hozzávalók 

  • 8 szelet (nem túl vékony) sertéskaraj
  • csipetnyi só
  • 5 ek liszt
  • 3 egész tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj

Elkészítés

Ez a recept a maga nemében tényleg nem bonyolult, a lényeg inkább azon múlik, hogy milyen vastag a hús, milyen az olaj hőmérséklete és, hogy milyen sütési technikát alkalmazunk.

  1. A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, viszont nem jó, ha túl vékonyak lesznek.
  2. A húsokat mindkét oldalon megsózzuk.
  3. Jöhet a panírozás: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a karaj szeleteket.
  4. A panírozás úgy a legegyszerűbb, ha külön tányérba tesszük a lisztet, a 3 felvert tojást és a zsemlemorzsát. Először lisztbe forgatjuk a húsok mindkét oldalát, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
  5. Közben már oda lehet tenni az olajat melegedni. Úgy tudjuk megnézni, hogy jó-e már a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis panírmorzsát és felhabzik.
  6. Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdhetjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús. 

Amikor az utolsó szeletet tesszük oda sülni, neki is lehet állni a köretnek.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Tudtad? Van megoldás a megemelt tranzakciós díjak kikerülésére!

Az szép és jó, hogy van mód arra, hogy az ember elkerülje a megemelt tranzakciós díjak kifizetését. Csak miért ilyen bonyolult?

Évente több tízezer forintot spórolhatsz, ha ilyen autód van: az ügyintézés egyszerű, mutatjuk, mit csinálj

Az autó, amely mögött tízezrek lapulhatnak évente: az ügyintézés útja nem járhatatlan, de lépni kell.

Szolgálati idő Nők 40-nél: a nyugdíjazása múlhat ezen a 3 nem túl ismert szabályon

A nők által végzett láthatatlan munkát nem úgy értékeli a rendszer eléggé.

Tudod mikor van hamvazószerda? 11 kérdéses kvíz húsvét előtt

Teszteld a tudásod ünnep előtti kvízünkkel!

Húsvéti kalács airfryerben: finom, foszlós, nem reped meg  – Gábor, a házi pék receptje

Ha követjük Gábor tanácsait, az eredmény egy csodálatosan aranybarna, szabályos formájú, nem megrepedt, belül pedig hihetetlenül puha, foszlós kalács lesz.

Miért boldogabb, aki növényt nevel? Van, amit a MasterCarddal sem lehet megvenni

Mindennapi örömök, avagy ezért izgalmas növényt nevelni.