Panírozás mesterfokon: aranybarna és igazán ropogós lesz, ez a sztárséf titka

Egyszerű a titka a kívül ropogós, belül omlós rántott húsnak. Ugyan melós dolog a panírozás, de minden percet megér. Éppen ezért utánajártunk, hogy hogyan készül a tökéletes panír és van-e még a rántott hús készítésének olyan fortélya, amit nem ismerünk. Borbás Marcsi egyszerű receptje nyomán gyűjtöttük össze, hogy mi kell az igazán jó rántott húshoz. Íme, a tökéletes panírozás menete kedvenc séfünk nyomán.
Az is igaz, hogy ha rántott hús, akkor minden családban másra esküsznek. Jó vékonyra kell klopfolni a húst, míg mások fokhagymás tejben áztatják egy éjszakán át panírozás előtt. Van, aki csak karajból tudja elképzelni, hogy jó lehet a rántott hús, másnak csirkéből az igazi.
Bízzuk Borbás Marcsira a receptet, abból még nem volt hiba!
Ha pedig bármi kérdésed van, a Hóvége ügyfélszolgálata bármikor a rendelkezésedre áll, ráadásul kollégáink díjmentesen segítenek!
A tökéletes panírozás menete lépésről lépésre
Hozzávalók
- 8 szelet (nem túl vékony) sertéskaraj
- csipetnyi só
- 5 ek liszt
- 3 egész tojás
- 5 ek zsemlemorzsa
- 1 liter olaj
Elkészítés
Ez a recept a maga nemében tényleg nem bonyolult, a lényeg inkább azon múlik, hogy milyen vastag a hús, milyen az olaj hőmérséklete és, hogy milyen sütési technikát alkalmazunk.
- A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, viszont nem jó, ha túl vékonyak lesznek.
- A húsokat mindkét oldalon megsózzuk.
- Jöhet a panírozás: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a karaj szeleteket.
- A panírozás úgy a legegyszerűbb, ha külön tányérba tesszük a lisztet, a 3 felvert tojást és a zsemlemorzsát. Először lisztbe forgatjuk a húsok mindkét oldalát, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
- Közben már oda lehet tenni az olajat melegedni. Úgy tudjuk megnézni, hogy jó-e már a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis panírmorzsát és felhabzik.
- Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdhetjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús.
Amikor az utolsó szeletet tesszük oda sülni, neki is lehet állni a köretnek.