r
Nosalty Logó

Hagyományos töltött paprika

4,1

9 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos töltött paprika
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Paradicsommártás

Töltött paprika

910
Kalória
46.7g
Fehérje
75.4g
Szénhidrátok
46.2g
Zsír
470.4g
Víz
218.8g
Koleszterin
9.3g
Rost
14.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 5467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Paradicsommártás

Töltött paprika

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15840.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    3485 mg
  • Nátrium
    10716 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2822.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1405 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    1433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    6133 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    86293 micro
  • Lut-zea
    6378 micro
Összesen 5467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1699 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

Paradicsommártás

  1. A zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
  2. A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.

Töltött paprika

  1. A rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron megpároljuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.
  3. A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet.
  4. Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.
  5. A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük. Ha a mártás túl kevés, természetesen vízben is főzhetjük a paprikákat.
  6. Főtt burgonyával az igazi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, hogy a recept alapján sűrű paradicsommártást kapunk, ezért ha szeretnénk, öntsük fel még több forró csontlével vagy vízzel, én plusz 5 dl-t használok. A 20 darab paprika helyett is csak 6-8 darabot töltök meg, a többit gombócban teszem a mártásba vagy külön vízbe. Az lábost, amiben a paprikák és a mártás vannak, gyakran rázogassuk meg, hogy ne kapjon oda - ez szinte elkerülhetetlen, de a mártás ízét nem befolyásolja. A paprikákat és a gombócokat vízben is főzhetjük, így biztosan nem ég oda a mártás. Még egy tipp: az elkészült paradicsommártást szűrjük át finom szemű szitán vagy konyharuhán, így kifogástalan lesz a szerkezete. Ez akkor is jól jöhet, ha a liszt csomóssá vált.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!