r
Nosalty Logó

Diós répatorta

5,0

5 ÉRTÉKELÉS51 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós répatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

445
Kalória
6.2g
Fehérje
45.3g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
28g
Víz
36g
Koleszterin
2.9g
Rost
31.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    696 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6963 micro
  • β-karotin
    16611 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 4445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    555 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
  2. Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
  3. A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
  4. A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük.
  5. Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni (kb. 30 perc).
  6. A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje (ez legalább fél óra, de minél tovább hagyjuk, annál jobb).
  7. Végül a tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. Hagyhatjuk tortaformában, én kockákra vágtam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Pár éve ettem először répatortát kolleganőm jóvoltából. Rá is kattantam rendesen, volt időm, amikor hetente útba ejtettük a gyorsétterem kávézóját egy-egy sütizés erejéig, és bármennyi ideig néztem a kínálatot, mindig a répatortánál kötöttem ki. Nemrég az egyik kedvenc boltom dekorációs részlegén szúrtam ki egy csomag marcipánrépát. Meg is vettem rögtön, gondolván majd jól jön, ha egyszer répatortát sütök. Mondanom sem kell: nem kellett sokáig várni ;) Ráadásul elég volt a marcipánok fele, úgyhogy már a húsvéti adaghoz is van dekoráció. :) Feltéve, hogy bírok várni addig a következő adaggal...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!