r
Nosalty Logó

Sajtos rudak sertészsírral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Molnár Erika
Sajtos rudak sertészsírral
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

592
Kalória
15.4g
Fehérje
39.4g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
43.6g
Víz
105.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    327 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10360.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    5996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 4732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat.
  2. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd nyakon öntjük a tejföllel, és addig gyúrjuk, amíg teljesen összeáll a tészta.
  3. Folpackfóliába csomagoljuk, és legalább 12 órán a hűtőben pihentjük, hogy a kezelhetővé összeálljon a tészta.
  4. Ekkor 4 részre vágjuk a tésztát, és mindíg csak azt az egy adagot vesszük elő, amivel a dolgozunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt. Meglisztezzük a munkalapot, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a tetejét a fölvert tojással, megszórjuk a reszelt sajt 1/4 részével.
  6. Kb. fél centi vékony rudakat vágunk, a tepsibe fektetjük őket, és az előmelegített sütőben12-15 perc alatt aranysárgára sütöm őket. A megadott hozzávalókból, kb. 4 gáztepsinyi mennyiség sül ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ízvilágot képvisel. Omlós, picit ropogós és nagyon kellemesen sajtos az íze. Nyam-nyam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!