r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Medvehagymás pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

260
Kalória
5.2g
Fehérje
32.7g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
24.1g
Víz
32.2g
Koleszterin
1.3g
Rost
1.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb. 10 perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a puha vajat is elmorzsoljuk benne.
  3. Ezután mehet hozzá a tojássárgája, a tejföl és a felfuttatott élesztő.
  4. Dagasszunk belőle egységes tésztát, és kelesszük duplájára fél óra alatt. Nyújtsuk ki, és kenjük be vajjal a felszínét.
  5. A felaprított medvehagyma felét oszlassuk el a tésztán, majd csavarjuk fel, ahogyan a bejglit szoktuk.
  6. A tekercs két végét hajtsuk fel egymásra, majd hagyjuk pihenni fél órát letakarva.
  7. A pihentetés után nyújtsuk ki hosszúkás alakúra, és szórjuk rá a medvehagyma másik felét is.
  8. Hajtogassuk ismét egymásra, majd nyújtsuk ki 2 centi vastagra.
  9. A hajtogatást addig ismételhetjük, amíg szeretnénk, minél rétegesebb a végeredmény, annál finomabb lesz a tészta.
  10. A kinyújtott tészta tetejét éles késsel kockázzuk be, majd szaggassuk ki, a pogácsákat pedig rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  11. A maradék tésztát hajtogassuk újra, és szaggassuk ki.
  12. A pogácsák tetejét kenjük meg egy felvert tojással, majd rakjuk őket 180 fokos előmelegített sütőbe, és süssük őket készre kb. 15 perc alatt.
  13. Az elkészült pogácsákat hagyjuk hűlni, majd fogyasszuk frissen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A pogácsa az egyik legjobb sós harapnivaló, szinte választani sem lehet, hogy a sajtos, a krumplis vagy a tepertős a kedvencünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!