r
Nosalty Logó

Hajtogatott medvehagymás minipogácsák

4,0

4 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Hajtogatott medvehagymás minipogácsák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1052
Kalória
19.1g
Fehérje
106.1g
Szénhidrátok
61g
Zsír
72.2g
Víz
168.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    3304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2267 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 4208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a szoba-hőmérsékletű margarinból 20 dkg-ot, a tojások sárgáját.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A medvehagymát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és a vastag szára kivételével apró darabokra vágjuk.
  6. A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Vékonyan megkenjük a maradék margarinnal, és megszórjuk a medvehagymával.
  7. A szokásos módon hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk. A felső részt középre, az alsó részt rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit ráhajtjuk.
  8. Konyharuhával letakarva, 20 percet pihentetjük.
  9. Ismét nyújtás, hajtogatás, pihentetés.
  10. A harmadik nyújtás, hajtogatás és pihentetés után, másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  11. Egy éles késsel berácsozzuk.
  12. Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  13. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  14. Hagyjuk kb. 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
  15. Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
  16. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30

Gyakran kapunk akciós újságokat különböző üzletláncoktól. Az egyik ilyen húsvéti kiadásban láttam meg ezt a receptet. Nem szoktam ilyen, kép nélküli leírások alapján sütni, de most hajtott a kíváncsiság, és medvehagyma is volt itthon. Ezért elkészítettem a babgulyás mellé. A gyerekek jobban szeretik az apró sós finomságokat, ezért pici pogácsa szaggatót használtam, így is két nagy tepsit töltöttek meg az illatos pogácsák. A teteje ropogós, a belseje puha, réteges. Nem csalódtam a receptben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!