Tiramisu Világnap 2025: Ettől a hozzávalótól lesz krémesen finom a legendás olasz desszert

A Tiramisu Világnapját minden évben március 21-én ünneplik a világ számos pontján. Ez a nap a híres olasz desszert, a tiramisu előtt tiszteleg, amelynek jelentése olaszul „vidíts fel”, utalva a kávé, a kakaó és a mascarpone krém frissítő kombinációjára.
Ikonikus olasz desszert
Az olasz hagyományokhoz képest a tiramisu viszonylag új keletű desszert, amely csupán a 20. század közepére nyúlik vissza, és Olaszország északkeleti részéből származik. Népszerűsége kisvárosokból indult, majd elterjedt Trevisóban, Velencében, Rómában, végül pedig az egész világon. A kávéba áztatott babapiskótából készült desszert nemzetközi változatai minden kontinensen megtalálhatók, így nem csoda, hogy érdemes megünnepelni! Az első Tiramisu Világnapot 2017-ben tartották meg, Clara és Gigi Padovani a híres ételújságíró házaspár kezdeményezésére, ezzel tisztelegve a desszert előtt. Szerintük ez a nap kiváló alkalmat kínál arra, hogy magunk mögött hagyjuk a tél szürkeségét, és megünnepeljük a tavasz érkezését ezzel a finom desszertkülönlegességgel. Bár sokan megriadnak a tiramisu receptjének bonyolultságától, valójában nem is olyan nehéz elkészíteni! Igaz, némi odafigyelést és időt igényel, de ha rendelkezel alapvető konyhai eszközökkel és némi lelkesedéssel, bátran nekivághatsz, ráadásul még sütni sem kell!
Kattints a galériára és mutatjuk, hogyan készítsd el otthon a hónap slágerét, a pisztáciás tiramisut, ami után az egész család megnyalja majd mind a 10 ujját:
Lead kép: 123rf