r
Nosalty Logó

Meleg zöldséges gerslisaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Meleg zöldséges gerslisaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

313
Kalória
6.2g
Fehérje
51.2g
Szénhidrátok
10.8g
Zsír
150.4g
Víz
-
Koleszterin
11.5g
Rost
12.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket, gyümölcsöt megmossuk, a kelbimbó vastag szárát alul levágjuk, majd felezzük, a körtét negyedeljük, magházát kivágjuk, majd további gerezdekre vágjuk, hogy vastagabb szeleteket kapjunk. A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. A fűszereket elkeverjük egy kis tálban. Minden zöldséget külön elkeverünk némi olajjal és elég fűszerrel (azért csináljuk külön, hogy a cékla ne színezzen mindent lilára), majd három elkülönített sávban egy tepsire helyezzük őket.
  3. A tepsit 190 fokos sütőbe tesszük: 40 percre fóliával letakarva, majd további 5 percre fólia nélkül, a grillfunkciót bekapcsolva.
  4. Míg a zöldségek sülnek, a gerslit másfélszeres mennyiségű, sós vízben puhára, de enyhén ruganyosra, harapósra főzzük.
  5. Az olívaolajat és ecetet valamint a fűszerkeverékből egy teáskanálnyit elkeverünk egy nagy tálban. Még melegen hozzáadjuk a gerslit, körtét, céklát és kelbimbót, majd alaposan összeforgatjuk a salátát. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Könnyed ebédnek vagy vacsorának is beállhatna ez a gabonás-zöldséges, őszies ízekkel telepakolt saláta. Fogyasztása melegen ajánlott (a kifejezés összes értelmében), ugyanis ízei akkor jönnek át a legharsányabban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Autentikus tzatziki

A tzatziki egy hagyományos, görög, fokhagymás-joghurtos-uborkás szósz illetve saláta, amely világszerte kedvelt. Gyrosmártásként is ismert, mivel általában a gyroshússal töltött ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!