r
Nosalty Logó

Bécsi rakott palacsinta

5,0

3 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Bécsi rakott palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

976
Kalória
39.2g
Fehérje
83.1g
Szénhidrátok
52.1g
Zsír
275.5g
Víz
327.9g
Koleszterin
1.8g
Rost
31.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 5852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9773.4 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    1510 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1652.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2272 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat verjük habosra egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd pedig a tej felét. Robotgéppel keverjük simára a tésztát, ezután mehet hozzá a maradék tej, majd pedig az ásványvíz.
  2. Legvégül keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Hűtőben legalább egy órát pihentessük.
  4. A palacsintákat vajjal vékonyan kikent serpenyőben süssük ki.

A töltelékhez

  1. A puha vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük simára.
  2. Adjuk hozzá a fél vaníliarúd kikapart magjait, majd pedig a szitán áttört túrót.
  3. Ezután mehet hozzá a citromhéj, valamint a tejföl, és keverjük simára.
  4. A tojásfehérjéből habot verünk, és két részletben a túrós masszához keverjük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, félbevágjuk, majd kivajazott, hőálló tálba állítjuk őket.

A sütéshez

  1. A tejszínt elkeverjük a tojással, valamint a vaníliával. (Ha szeretnénk, ehhez is adhatunk kevés cukrot, hogy édesebb legyen.)
  2. A palacsintákat óvatos leöntjük a tejszínes keverékkel. Arra ügyeljünk, hogy a tál pereménél legalább egy centi hely maradjon, hiszen sütés közben meg fog dermedni, és kissé megemelkedik a vaníliaöntet.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 40 percre. Akkor lesz jó, ha a vaníliás krém teljesen megdermedt, és a palacsinták teteje ropogósra pirult.

A tetejére

  1. Hagyjuk langyosra hűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Túróval töltött palacsinták, vaníliás öntettel meglocsolva, és sütőben jól összesütve. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!