r
Nosalty Logó

Egyszerű bagel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajnal Stefi
Egyszerű bagel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

349
Kalória
9.9g
Fehérje
64.4g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
365.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
3.6g
Rost
5.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8905.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    6418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2922.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Egy ruganyos, de azért nehezen gyúrható fehér tésztát kell kapjunk. Miután összeállt, szépen letakarjuk, és 60 percet kelesztjük.
  2. Ha szépen megkelt, kivesszük, kicsit átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 8 kis részből egyenletes gombócokat sodrunk, majd letakarjuk őket, és 15 percet még pihentetjük. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden bucit kb. 20-25 centis rúddá sodrunk, majd egy mozdulattal hurkot képezünk, és összenyomjuk a két véget. Ha nem tapad oda, kicsit meg lehet vizezni a tésztát.

A főzővízhez

  1. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a cukorral. Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  2. A kész bagelkarikákat óvatosan a gyöngyöző vízbe eresztjük. A lábas méretétől függ, hogy mennyit, de ne legyenek nagyon zsúfoltan. Mindkét oldalán 30 mp-ig főzzük, majd kis csepegtetés után mehetnek egyből a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tetejére

  1. A tepsiben megkenjük őket egy darab felvert tojással, majd jó bőven megszórjuk a kívánt magokkal.
  2. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, megkelesztett tésztából formált kis tésztakarikákat egy percig főzni kell sütés előtt - mégpedig forrásban lévő, cukros vízben. Így a bagelek külseje ropogós lesz, belsejük pedig sűrű és puha.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!