r
Nosalty Logó

Hagyományos hatlapos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hagyományos hatlapos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

642
Kalória
12.3g
Fehérje
94.7g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
12g
Víz
47.9g
Koleszterin
4.2g
Rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tejben elkeverjük a szalalkálit, a lisztet a sóval és porcukorral egy tálba tesszük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd felöntjük a tejjel. Ruganyos masszát gyúrunk, amit fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszünk pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 200 fokra és liszttel beszórjuk egy nagy gáztepsi hátát. A tésztagombócot hat egyenlő részre osztjuk (használjunk mérleget), majd egyesével kinyújtjuk őket egészen vékonyra. Legyen mindegyik nagyjából ugyanakkora méretű.
  3. A lapokat a lisztes tepsi hátán 8-10 perc alatt készre sütjük, majd egymásra pakolva félretesszük.

A krémhez

  1. A kakaóport, lisztet, cukrot és vaníliát elkeverjük egy kis tálban nagyjából 100 milliliter tejjel. A maradékot feltesszük melegedni, majd, ha már forró, beleöntjük a kakaós keveréket. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és beletörjük a csokoládét valamint belekockázzuk a vajat. Elolvadás után simára keverjük.
  2. Egy tésztalapot sütőpapírral kibélelt tálcára fektetünk, majd rákanalazzuk a krém ötödét. Így folytatjuk a rétegezést, míg fel nem épül a hatlapos.
  3. A kész süteményt hűtőbe tesszük, minimum egy éjszakára, de akár 1-2 teljes napot is adhatunk neki. Ha kész, levágjuk a széleit, felvágjuk hosszúkás szeletekre, majd lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik legtornyosabb retró sütemény omlós lapokkal és sűrű kakaós krémmel vár: igen, ez itt a hatlapos. Első ránézésre riasztónak tűnhet a sok réteg, azonban ezek gyorsan kisülnek, így nem kell órákat a konyhában töltenünk. Azért sem, mert a sütemény az idő nagy részét a hűtőben puhulással tölti, hogy a felvágáskor már isteni állagával kényeztessen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!