r
Nosalty Logó

Tejfölös borsos tokány

5,0

2 ÉRTÉKELÉS21 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejfölös borsos tokány
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

833
Kalória
37.3g
Fehérje
14.7g
Szénhidrátok
68.8g
Zsír
244.2g
Víz
202.8g
Koleszterin
1.2g
Rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    976.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    525 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 3331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Mikor megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a felcsíkozott húst is, fehérre sütjük az olajon (pár perc).
  2. Jól beborsozzuk, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. A paradicsomról lehúzzuk a héját, és felkockázva a húshoz adjuk. Puhára főzzük.
  3. Mikor a hús megpuhult és elfőtte a vizet, hozzáöntjük a liszttel összekevert tejfölt, sózzuk (így a végén sózzuk, hogy a hús gyorsabban puhuljon), és pár percig összerotyogtatjuk.
  4. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Régi nagy kedvenc, jó sok tejföllel az igazi...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!