r
Nosalty Logó

Fekete-erdő torta egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Fekete-erdő torta egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

752
Kalória
10.4g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
134.9g
Víz
222.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
59.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    441 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót.
  2. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük az egészet. Egy 20 cm-es átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortakarikába halmozzuk a tésztát, elsimítjuk a tetejét, és 170 C°-on 20-25 percig sütjük, amíg szép magas tésztát kapunk.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.

Meggykrém

  1. A meggykrémhez a fagyasztott meggyet a cukorral, a meggylekvárral, a narancslikőrrel, a citrom héjával és levével összemelegítjük, majd forrás után hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt, és sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Utána habzsákba töltjük.

Tejszínes krém

  1. A tejszínkrémhez a habtejszínt a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Kevés zselatinnal javíthatunk az állagán, ha lágy lenne. Töltsük habzsákba, és tegyük a hűtőszekrénybe állni!

Összeállítás

  1. A torta összeállításához fogjuk az első lapot, megkenjük egy kevés cukorsziruppal (hogy ne legyen száraz), és körkörösen felvisszük a tejszínkrémet és a meggykrémet felváltva. A lényeg, hogy a meggy ne kerüljön középre, mert különben vágáskor kipotyog belőle.
  2. Ezt a folyamatot megismételjük a második rétegnél is, majd a torta tetejét krémmel zárjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára állni.
  3. Miután kidermedt a torta, kivesszük a formából, tejszínhabbal körbekenjük, és csokoládéreszelékkel körbepanírozzuk. A tetejét tejszínhabbal dekoráljuk ízlés szerint, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel a közepét, és koktélcseresznyével körbedíszítjük.
  4. Felvágás elött egy órát hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Íme egy igazi klasszikus, a Fekete-erdő torta, ami retro jegyeivel együtt hatalmas kedvenc nálunk, és bármilyen alkalomra örömmel fogadjuk. Nem lehet nem szeretni, hiszen minden tökéletes benne: pihe-puha kakaós piskóta, krémes tejszínhab, savanykás meggy egy kis narancslikőrrel megbolondítva, csokoládédara és koktélcseresznye. Ezek kombinációja felülmúl bármelyen újhullámos desszertkülönlegességet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!