r
Nosalty Logó

Felhő szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
5 csillag • 1 értékelés •188 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mátayné Zsuzsa
Felhő szelet
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    365.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2294 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 6435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
  2. Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
  3. A krémhez először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  7. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 2297
  • Tegnapi nézettség: 221
  • 7 napos nézettség: 2593
  • Össznézettség: 592494
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

A mi családunk egyik kedvenc süteménye. Bünti sütiként is elhíresült, mivel lányom, aki csínján bánik a sütikkel, ennek nem tud ellenállni.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!