Hirdetés
. Hirdetés

A Magyar Telekom nyeresége jelentősen nőtt az első negyedévben

|

A rendszerintegrációs és informatikai bevételek 20,7 milliárd forinttal nagyjából változatlan szinten maradtak.

Hirdetés

A Magyar Telekom eredménye éves szinten 197,4 százalékkal, 23,2 milliárd forinttal 35,0 milliárd forintra nőtt 2024 első negyedévében, a javulás az EBITDA erőteljes növekedésének köszönhető.

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti, nem auditált adatok alapján a bevétel 14,5 százalékkal nőtt, 224,2 milliárd forintra. Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 45,8 százalékkal 84,6 milliárd forintra emelkedett.

A közvetlen költségek éves összevetésben 8,5 százalékkal emelkedve elérték a 88,8 milliárd forintot, a közvetett költségek viszont 9,3 százalékkal 50,9 milliárd forintra csökkentek, elsősorban a közműadó megszüntetése miatt.

Hirdetés

A bevételeken belül a mobil bevételek 16,6 százalékkal 130,9 milliárd forintra nőttek, köszönhetően a mobil adatbevételek folyamatos emelkedésének és a magasabb volumenű készülékértékesítésnek. A vezetékes bevételek 15,0 százalékkal gyarapodtak, elérve a 72,6 milliárd forintot, elsősorban a vezetékes szélessávú és TV-bevételek ügyfélkör-bővülése, valamint a magyarországi előfizetési díjakra vonatkozó inflációkövető díjkorrekció kedvező hatása miatt. A rendszerintegrációs és informatikai bevételek 20,7 milliárd forinttal nagyjából változatlan szinten maradtak.

Rékasi Tibor vezérigazgató a közlemény szerint elégedett az idei adatokkal, és úgy véli, a társaság működése hozzájárul Magyarország digitalizációjához. A Magyar Telekom vezetékes hálózata 3,7 millió háztartást és vállalkozást ér el, a mobilhálózat modernizációja 82 százalékos szinten állt március végén. Hozzátette, hogy a vártnál kedvezőbb hozamkörnyezet és kevésbé romló működőtőke-folyamatok miatt a korábban jelzetthez képest magasabb, éves szinten 140 milliárd forintos eredményt várnak.

Tavaly a Magyar Telekom összes bevétele 13,8 százalékkal 849,4 milliárd forintra, módosított nettó eredménye 48,7 százalékkal 93,6 milliárd forintra nőtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.