„Köszönjük,
Publicisztika
Barátok közt – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Barátok közt – Hardy Mihály jegyzete

Rejtélyes, hogy vajon mitől vonzzák a magyar miniszterelnököt szinte mágnesként a politikai alvilág figurái. Azok, akikkel magára valamit is adó államférfi bizonyosan nem fog kezet. (Ugye most nem Hódmezővásárhelyen járunk!) Mindenki igyekszik inkább nagy ívben elkerülni ezeket a bukott politikusokat. Persze, ha valakivel senki sem áll szóba, akkor tényleg marad a resztli.

Ki az alkalmatlan? - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Ki az alkalmatlan? - Kárpáti Iván jegyzete

"Tényleg nem látja, vagy nem akarja látni Gyurcsány és a többi "régi ellenzéki", hogy ha ez a sok szempontból valóban bizarr jelenség, amit Magyar Péternek hívunk, azért jelent most millióknak reményt, mert ők tökéletesen alkalmatlannak bizonyultak?"

Szalonna vagy gumicsizma – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Szalonna vagy gumicsizma – Hardy Mihály jegyzete

Erre szokták jobb körökben azt mondani, hogy látszik, az illetőnek a szalonna vagy a gumicsizma volt a jele az óvodában. Bevallom a kínos jelenetet látva ennél jóval erősebb szavak jutottak az eszembe, és ezúton is elnézést kérek a teljes magyar agrárszektor minden tagjától, sőt még Johann Sebastian Bach Parasztkantátáját is megkövetem.

Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Valami honpolgár – Józsa Márta jegyzete

Valaki érdeklődött aziránt, hogy akkor most lesz-e választási vita a királyi tévében, vagy ha nem, akkor miért nem. A miértet hagyjuk, a királyi meg csak szleng, ennyit megengedhetek magamnak. És azt a nyilvánvalóan nem neki címzett, ám trehányság miatt az ő postaládájában kikötött választ kapta, miszerint "Nem tudom, hogy ő ki, gondolom vmi honpolgár. Nem válaszolunk neki." És jól van ez így.

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

18/05/2024 15:10

| Szerző: Szénási Sándor

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

2024. május 18. Hetes stúdió - részlet l Szénási Sándor jegyzete 2024.05.18.
04:55
00:00
2021 decemberében nagy volt az öröm, és törhetetlen a barátság, amikor a magyar külügyminiszter megkapta a külföldieknek adható legmagasabb orosz kitüntetést, amit, Isten látja lelkét, meg is szolgált, tán ezért is nem zavarta, amit addigra már tudott: az FSZB és a GRU feltörte a magyar külügy biztonsági rendszereit, és lerabolta az összes érzékeny információt. Barátilag, persze.

Ezt a Direkt36 megírta, 2022 márciusában az RTL meg is kérdezte erről Menczer Tamás államtitkárt, aki ezt kampányhazugságnak nevezte, de Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is óvta attól a lakosságot, hogy elhiggyje a baloldal hazugságait. Polt Péter főügyész Vadai Ágnes interpellációját feljelentésként értékelve nyomozást indított, ami aztán a semmibe veszett. Előkerült egy ázsiai magyar nagykövetség azóta felmondott diplomatája is, aki elmondta a Klubrádióban: hiába jelentette Budapestnek, hogy az oroszok a spájz helyett inkább a titokszobát, és a magyar titkos anyagokban való kutakodást favorizálják, csúnyán leintették, hogy hallgasson.

A történetből aztán füst és köd lett, ahogy ez errefelé szokás.

Azonban még ezen a tájon is előfordul, hogy az emlékezet ködéből hirtelen éles körvonalak tünnek elő. Nem fog aranyon a rozsda, mondja az eltitkolhatatlan igazságról a népi szólás. Az aranyrögöt most a 444.hu ásta elő, bár nem közli, honnan vannak az általuk "látott belső dokumentumok". Vannak, hát vannak. A ködök azért mindig ott lengedeznek a háttérben.

Amiről szó van: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat akkori főigazgatójának, Szabó Hedvig altábornagynak 2021 szeptemberi jelentése, amelyet Vargha Tamás akkori külügyi államtitkárnak írt arról, hogy orosz csoportok betörése 4000 munkaállomást és 930-nál több szervert tett megbízhatatlanná a magyar külügy biztonsági rendszerében, a hackerek gyakorlatilag minden adatot láthattak. Szabó a szövegben az orosz GRU-t (katonai hírszerzés), az FSZB-t (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) illetve az SZVR-t (külföldi hírszerzés) jelöli meg elkövetőként.

Ha Polt még szorgosan kutatna, szólni kéne neki, hogy ne fáradjon. 

A 444.hu néhány napja rákérdezett Szijjártónál, aki először azt mondta nem tud semmit, aztán, amikor megmutatták neki Szabó altábornagy levelét, közölte, hogy a szervek ezügyben már lépéseket tettek. Magyarul: a dolog igaz, de már belepte a tavalyelőtti, vagy még régebbi hó.

Ja. Azóta már a kormány más szerveit is fektörhették, a hacker szakma végülis olyan, mint a zenészeké, a játékot naponta gyakorloni kell, ennek dacára igaz lehet, amit Orbán mond, hogy tudniillik nekünk vannak a legbiztonságosabb rendszereink a világon. Persze, az ellenséggel, tehát az EU- val és Amerikával szemben, no de nem a barátokat illetően, akik előtt nincsenek titkaink.

Ha Szijjártó elég idős lenne, a történethez nem kellene bocskorbőrt növesztenie az arcára (másik népi szólás, a megfejtését nem is kell részleteznünk) és minden mellébeszélés nélkül megidézhetné a szovjet korszak egyik híres rajzfilmsorozatát, ami a „Mindent tudni akarok” címet viselte, és a szovjet pionírok olthatatlan információszomját reprezentálta. Ez, tudniillik a lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Dehát sem Szijjártó, sem Orbán nem tudja ezt.

Előttünk a következő kép. Szereplők: a magyar kormányfő, az előbb említett cégek munkatársai, és egy plusz fő. Az asztalon a nemzeti szuverenitás hever, szépen, trikolórral átkötve, cirillbetűs, és mandarin nyelvű üdvözlőkártyák mellett. Csak azt nem értjük barátaink, az a sok betörés mire volt jó, minek a hangos kopogás a nyitott ajtón, ami hanghatásaival fölöslegesen riasztotta a hazaáruló ellenzéket? Ezt kérdi némi mosolygó szemrehányással a magyar főember, miközben helyet foglal a sarokban a sámlin. Csak egyenek, igyanak, fogyasszanak az elvtársak, aztán jöhet az újabb osztozkodásra az áldomás, ahogy szoktuk.

Szénási Sándor jegyzete a május 18-i Hetes stúdióban hangzott el. Meghallhathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

egysza 24