Vitézy győzelme esetén akár még pozíciót is kínálna Karácsony Gergelynek

  • narancs.hu
  • 2024. május 18.

Belpol

Fordított esetben ő sem ugorna el, ha Karácsony felkérné helyettesének. 

Vitézy Dávid szerint ha ő nyer, akkor Karácsony úgyis DK-frakcióvezető lesz, ezért együtt kell működni vele. Akár még pozíciót is kínálhat Karácsonynak, amennyiben biztos abban, hogy Karácsony is az ő programjának végrehajtásán dolgozna, és sehogy máshogy nem lehet közgyűlési többséget biztosítani. Mint mondta, ennek nincs személyes akadálya – írja a Telex

Vitézy Puzsér Róbert Hard Talk című beszélgetéssorozatának volt a vendége. Mint mondta, elvi alapon attól sem zárkózna el, hogy Karácsony győzelme és felkérése esetén ő legyen helyettes. Annak pedig örülne, ha Bardóczi Sándor főkertésszel és Erő Zoltán jelenlegi főépítésszel esetleg együtt tudna dolgozni később.

Állítása szerint sok segítséget kapott az LMP-től a kampányhoz. Aktivistákat, terepmunkát, kerületi politikai jelenlétet. Az LMP vette rá, hogy egyáltalán elinduljon a főpolgármesteri székért. Kampánytpénzt is kapott az LMP-től, emellett nagyon sok társadalmi támogatás érkezett a honlapon keresztül, méghozzá nem anonim módon, a szabályoknak megfelelve.

Nincs semmilyen kapcsolata Schmidt Máriával, aki nem is lát semmilyen politikai összeesküvést sem. Nem is érkezik semmi támogatás a kormány felől, például a kormánymédia egyáltalán nem kereste a kampányban. Egy kivétellel: négy hete adott egy interjút a Magyar Nemzetnek, ami máig nem jelent meg. Vitézy úgy látja, hogy a Fidesz a fővárosi kampányban inkább a saját táborát akarja összefogni Szentkirályi Alexandra mögött. Véleménye szerint Szentkirályi egyébként nem fog visszalépni, mert a Fidesz nem így működik, és a listás választáson sem akarnak bukni főpolgármester-jelölt nélkül.

A kormánnyal ambivalens a viszonya. Szerinte volt egyfajta várakozás 2010-ben, hogy az a nyugatosság folytatódik, amit az első Orbán-kormány képviselt, de ehelyett más következett. Volt egy erős revansvágy a Fideszben, és teljesen be akarta játszani a terepet. Jöttek az újabb és újabb kétharmadok, de a mindig felbukkanó vágyak ellenére sem konszolidálódott a hatalom. A kormányzati akarat minden ügyben elmegy a falig, és ha akadály van, akkor legfeljebb néha korrigál. Erős gazdasági-politikai koncentráció jött létre, ebben élünk most, számolt be a portál. 

Vitézy programjával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk