„Köszönjük,
A lényeg

Azahriah szerint Magyar Péter jó úton jár, hisz két oldalról mocskolják

17/05/2024 14:00

| Szerző: Klubrádió

A fiatal sztár szerint ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről is kapja a propagandát és a mocskolódást, az tudhatja, hogy jó úton jár. Nagy Ervin politikai szerepvállalásáról is elmondta a véleményét Azahriah: nem csinálná úgy, mint ő. A könnyűzenei előadót Friderikusz Sándor kérdezte. 

A 22 éves Baukó Attila, vagyis Azahriah Friderikusz Sándornak mondta el, mit gondol a Magyar Péter-jelenségről egy héttel azelőtt, hogy kiállna a Puskás Arénába sok tízezer ezer ember elé. Azahriah háromszor fogja megtölteni majd az arénát, először május 24-én áll színpadra.

Baukó Attila a dalaiban is kritikát mond a magyar politikai helyzetről. Februárban pedig az influenszerek és véleményvezérek által szervezett tüntetés mögé egy videóüzenettel állt be, amely során a gyerekvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. 

Magyar Péterről elmondta, hogy nem volt az eddigi tüntetésein, az ott nyilatkozó embereken azt látja, hogy több év után érkezett valaki, aki "beszél, az elvek alapján működik, nem diagramok, nem mérések alapján, tehát már az elvi síkon tud egy olyan meggyőződést adni, hogy az a rengeteg olyan ember, aki vagy kiábrándult Fidesz-szavazó, vagy olyan ellenzéki, aki a mai ellenzéki világban nem tudta a saját helyét megtalálni, az most kimegy az utcára, és ha megkérdezik, akkor értelmesen el tudja mondani, hogy miért támogat, mit akar, mitől tart. Nem droidokat lát az ember, akik szektákhoz vannak bekötve.“ 

„Az is egy izgalmas dolog, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa – fogalmazott Azahriah. - Novák Katalin és Varga Judit lemondatása is egy bizonyíték volt a kormány gyengeségére. Azért egy Kaleta-ügyet és egy Szájer-ügyet is elsunnyogtak úgy, hogy mindenki tudott róla, de hát nem reagáltak rá semmit, ment tovább az élet. Szerintem ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről is kapja a propagandát és a mocskolódást, az onnan tudja, hogy jó úton jár".

A közpénzből készült választási plakátokról elmondta "borzasztó nívótlan. Ez inflálja el a politikát, ezért nem akarnak az emberek foglalkozni vele, mert egyszerűen méltatlannak érzik egy ilyen világban. Én se akarom nézni ebből a sok közpénzből ezt a sok arcot. Dedó színvonal, és borzasztó elszomorító, hogy ezen a szinten működik az ország."

Nagy Ervin az elmúlt időszakban többször is kiállt Magyar Péter mellett. Azahriah a podcastben a színész politikai szerepvállalásával kapcsolatban elmondta. "Hogyha ez a társadalmi tudatom, ami bennem van, azt érezném, hogy ezt követeli meg, és ez a jó út, akkor csinálnám. De úgy, abban a formában, ahogy például a Nagy Ervin csinálja, úgy nem. "