A társaság közleménye szerint az üzleti jellegű fuvarok harmadát szerdai napokon rendelik az utasok, azonban nyáron ötödével esik vissza a céges utazások száma.

Az adatok alapján kiemelkedő forgalmat mutat a céges utazások számában a májusi és a júniusi időszak, valamit a november és a december, amikor a legtöbb céges rendezvényt tartják. A Bolt szerint ilyenkor nem ritkán 25 százalékos a többletforgalom az átlaghoz képest.

A szektorokat tekintve főként a tanácsadás, pénzügyi, IT, valamint a reklám és filmipar területéről kerülnek ki a legaktívabb céges taxis utazók.

A legtöbb üzleti fuvart magyar munkavállalók rendelik, ugyanakkor egyre nagyobb számban jelennek meg külföldi cégek leányvállalatainak külföldi munkavállalói.

Pozíció alapján a legtöbbet felsővezetők, tanácsadók, értékesítők és üzletkötők taxiznak. Túlnyomórészt rövidebb, városon belüli utazásokra használják a szolgáltatást, de drámaian nő a reptéri utak aránya is a Covid hattérbe szorulása óta. Ugyanakkor alig észrevehető csökkenés észlelhető az agglomerációba irányuló utazásokban.

Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezetője szerint az idei első negyedév tapasztalatai alapján a vállalat továbbra is magas kétszámjegyű növekedéssel számol a 2023-as évhez képest.

Újabb taxis cég száll be a budapesti versenybe

A Bolt és az Uber után egy szintén ismert márka jön a fővárosba.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→