Szívszorító, hogyan veszítette el feleségét a Nemzet Színésze

Csikos Sándor a feleségét gyászolja. 

2024. május 16., 09:51

Szerző:

Csikos Sándort nemrég a Nemzet Színészének választották Benedek Miklós helyére. A népszerű színművész azonban nehéz időszakon megy keresztül, ugyanis februárban elvesztette imádott feleségét, aki agyi trombózis következtében hunyt el. 

A házaspár 30 éven át tartott ki egymás mellett jóban-rosszban. A színész hónapokig ápolta nejét, Ilonát, miután trombózist kapott. A Nemzet Színésze megható titkokat árult el arról, hogyan élték meg az utolsó időszakokat együtt.

„Agytrombózist kapott... Az utolsó két hétben az orvosok azt mondták, nagyon rossz állapotban van. Én kikészítettem a telefont, hogy majd kapom az értesítést, majd felhívott egy professzor barátom, aki beszélt a kórházban a feleségemmel. Cila arról mesélt neki, hogyan képzeli el a következő generáció felvételiztetését. Azt hittem, nem jól hallok. Amikor bementem, akkor nekem is mondta, sőt azt is, hogy ha a vadashoz gombócot csinálok, hogyan pirítsam meg. Voltak tiszta pillanatai”

 – mondta  Csikos Sándor a Bóta Café vendégeként, amit a Blikk szúrt ki. 

A színművész a fájdalmas pillanatokról is őszintén beszélt:

„Minden nap masszíroztam, beszélgettem vele. De aztán átkerült az intenzív osztályra, mert nem akart sem lélegezni, sem enni, hiába táplálták. Mondtam neki, hogy ott vagyok, de ő elfordította a fejét. Újra megszólítottam, azt hittem, nem szándékos, ezért kicsit beszéltem; ám ismét elfordította a fejét, összeszorította a száját. Azt gondolom, akkor ő már el akart menni. A következő héten elment...”

 (Kiemelt kép: Youtube - Alföld Televízió)