Teljes mértékben digitálissá vált a MELÓ-DIÁK

2024. 05. 15., 22:40

2024-től a MELÓ-DIÁK teljesen digitális iskolaszövetkezet, aminek része az is, hogy a diákok már hiteles, validált elektronikus aláírással intézhetik az ügyeiket – tájékoztatott Kott Zoltán vezérigazgató.

A piacvezető iskolaszövetkezet digitális fejlesztéseit két fontos szempont vezérelte: a biztonság és a kényelem. A biztonságot mindenekelőtt az elektronikus aláírás bevezetése szolgálta. „Az elektronikus ügyintézésnek túl kell lépnie azon, hogy a kinyomtatott dokumentumokat aláírjuk, majd beszkenneljük és továbbküldjük, ez ugyanis súlyos visszaélésekre is alkalmat adhat. Ilyen esetekben nem csupán a munkavállaló diákok, de az iskolaszövetkezetek partnerei is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, amit a Meló-Diáknál mindenképpen szeretnénk elkerülni. Ugyanilyen hangsúlyt fektetünk a diákigazolványok érvényességének ellenőrzésére is, hiszen ehhez kapcsolódnak bizonyos járulékkedvezmények" – magyarázta Kott Zoltán. A Meló-Diáknál a beküldött dokumentumokra bizalmi szolgáltató által biztosított időbélyegző kerül, ami – az elektronikus aláírásról szóló törvény előírásaival összhangban – biztosítja, hogy az igazolás kiadását követő minden egyes módosításnak nyoma marad.

A fejlesztések másik iránya a regisztrációs folyamat „akadálymentesítésére" irányult. „Érdekes kettősség, hogy a fiatalok, akik online platformokon akár órákat is képesek eltölteni, a hivatalos ügyek online intézése során már sokkal kevesebb türelmet tanúsítanak. A fejlesztéseink ezért éppen azt célozták, hogy a munkavállalók a teljes adminisztráción – a MELÓ-DIÁK felületét el nem hagyva – kényelmesen, zökkenőmentesen végig tudjanak haladni anélkül, hogy más aláírás-szolgáltató felületére át kellene lépniük" – mondta el Kott Zoltán. A diákszövetkezet első tapasztalatai pozitívak, jelentősen csökkent azoknak a száma, akik a regisztráció során elveszítették a fonalat vagy a türelmüket, és idő előtt kiléptek a rendszerből.

A MELÓ-DIÁK-nál végrehajtott fejlesztés jelentősége nem merül ki a regisztrációs folyamat támogatásában. A legfontosabb, hogy az elektronikus aláírással a fiatal munkavállalók időt és pénzt takarítanak meg. „Mivel minden munkahelyen új megállapodást kell kötni, a diákoknak évente 2–3-szor kell aláírniuk a dokumentumokat. A digitális aláírás bevezetésével így évente 40 ezer MELÓ-DIÁK-os munkavállaló több mint 100 000 utazást spórolhat meg" – mutat rá Kott Zoltán. Ugyanezen okból a MELÓ-DIÁK a partnerek igényeire is gyorsabban képes reagálni, hiszen a diákok akár már az értesítés napján munkába állhatnak, nincs szükség külön adminisztrációra az iskolaszövetkezet irodáiban, amelyek természetesen az ország 40 pontján továbbra is a személyes ügyfélszolgálatot igénylő diákok rendelkezésére állnak. Végül, de nem utolsósorban a diákok digitálisan is edukálódnak, a későbbiekben már természetes lesz számukra az elektronikus aláírás használata – tette hozzá a vezérigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS