A mesterséges intelligencia nem fog prédikációt írni, az szent!

|

A vallási szertartásokon részt vevő amerikaiak jobban aggódnak a gyorsan fejlődő technológia miatt, mint a közvélemény egésze - derül ki egy felmérésből.

Az amerikai gyakorló keresztények és a "szentírással foglalkozó hívők" szkeptikusabbak a gyorsan fejlődő mesterséges intelligenciával (AI) szemben, mint a lakosság egésze - derül ki az Amerikai Bibliatársulat új felméréséből.

A nonprofit szervezet a múlt héten közzétett éves "A Biblia helyzete" jelentés második fejezetében azt vizsgálta, hogy a válaszadók hogyan vélekednek a technológiáról, és milyen szerepet játszik az a hitükben. A tanulmány alapját az összes államban élő amerikai felnőttekkel készített 2506 online interjú képezte.

Az eredmények azt mutatták, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos bizonytalansági szintek mindenhol magasak voltak: a lakosság 68%-a nem ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy a mesterséges intelligencia "elősegítheti a lelki egészséget", és 58%-uk nem ért egyet azzal, hogy a mesterséges intelligencia "segíthet az erkölcsi gondolkodásban".

Függetlenül a szentírási elkötelezettségtől vagy a bibliai hűségtől, a jelentés szerint "mindenki bizonytalan abban, hogyan nézhet ki a mesterséges intelligenciával való jövő". Ugyanakkor a válaszadók valamivel több mint fele egyetértett azzal, hogy az AI a munkanélküliség növekedését hozná magával.

"Az amerikaiak inkább félnek, mint reménykednek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban" - jelentette ki John Farquhar Plake, az Amerikai Bibliatársulat programigazgatója és A Biblia helyzete főszerkesztője. Hozzátette, hogy bár a felmérés "nagyfokú bizonytalanságot" mutat mindenütt, "a legnagyobb bizonytalanság a hit és a mesterséges intelligencia metszéspontjában van".

A tanulmány szerint a Szentírással foglalkozó amerikaiak "valamivel jobban" aggódnak a mesterséges intelligencia miatt, mint az amerikaiak összességében. Hasonlóképpen, a társaiknál nagyobb valószínűséggel fejezték ki egyetértésüket a mesterséges intelligenciával kapcsolatos negatív kijelentésekkel.

A Szentírás iránt elkötelezettek átlagosan 3,1 "egyetértési pontszámot" mutattak arra a meggyőződésre vonatkozóan, hogy a mesterséges intelligencia használata "ellentétes a bibliai tanítással", míg a közvélemény 2,7-es egyetértési pontszámot ért el. Hasonlóképpen nagyobb valószínűséggel értettek egyet azzal, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatban a rossz meghaladja a jót.

Az egyetértés átlagos szintje azzal, hogy a mesterséges intelligencia a munkanélküliség növekedéséhez vezetne, szintén a gyakorló keresztények körében volt a legmagasabb, őket követték a nem gyakorló keresztények és a nem keresztények.

Az az elképzelés, hogy egy pap mesterséges intelligenciát használjon prédikációk kidolgozására, szintén jobban ellenezte a gyakorló keresztények, mint a nem gyakorló vagy nem keresztények.

A nonprofit szervezet felmérése azt találta, hogy a közkeletű feltételezéssel ellentétben a Z generáció tagjai nem állnak pozitívabban a mesterséges intelligenciához, mint az idősebb generációk, annak ellenére, hogy "digitális bennszülöttként" jól érzik magukat a technológiával. Sőt, a Z generáció "leginkább amiatt aggódik", hogy az AI hogyan fogja befolyásolni a megélhetésüket, mivel attól tartanak, hogy nem rendelkeznek megfelelő AI-képzettséggel ahhoz, hogy meg tudják tartani a munkájukat - áll a jelentésben.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.