Nicolas Cage-ből film noiros Pókember lesz

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Mikrofilm

A Pókember: Irány a Pókverzum után fekete-fehér, élőszereplős sorozatot kap a szuperhős.

Van-e valami, amire Nicolas Cage nem képes? A színész valószínűleg nap mint nap felteszi magának ugyanezt a kérdést, és nagyon úgy néz ki, hogy a válasz nemleges. Az egykori akciósztárból a B-kategóriás filmek poszterarcává váló Cage az elmúlt években valódi posztmodern ikonná vált – mindezt ebben a cikkünkben mutattuk be. A Cage-reneszánsz azonban továbbra is tart: a Disznóban egy rég nem látott, komoly oldalát mutatta meg; feltűnt minden idők leginkább Nic Cage-esebb filmjében; de az alsópolcos westerneket sem veti meg – mint a The Old Way rendezője a Narancsnak elmondta, neki úgysincs szüksége rendezésre. A nálunk idén év elején bemutatott Álmaid hősében pedig ismét egy többszörösen összetett, őrült szerepet játszott, ráadásul karrierje egyik legjobbját nyújtja. Emellett azonban a szuperhősfilmekbe is belekóstolt: egy vicces cameóban Supermanként tűnt fel a Flash – A Villámban, az Oscar-díjas Pókember – Irány a Pókverzumban pedig ő kölcsönözte Noir Pókember hangját.

A hírek szerint az animáció után hamarosan visszatérhet a karakterhez: az Amazon ugyanis élőszereplős sorozatot rendelt, amely Pókembernek erre a sötétebb változatára koncentrálna. A Spider-Man Noir című képregénysorozatot a Marvel még 2009-ben indította: ebben Peter Parker a film noirok éjfekete, karcos és füstös világában válik Pókemberré. Az Irány a Pókverzum lényege pont az volt, hogy a különböző Pókember-sorozatok hőseit hozta össze egy világmegmentő kalandba, Cage Noir-hőse pedig ezek közül is az egyik legemlékezetesebb volt.

Először még 2023-ban röppent fel a hír, hogy a karakter egy élőszereplős sorozatban térhet vissza, azt azonban csak most jelentették be, hogy ismét Cage játszaná el. A színész filmográfiájában 110-nél is több cím található, a tévével azonban mindössze egyszer próbálkozott: még karrierje kezdetén, Nicolas Coppola néven forgatott egy pilotepizódot The Best of Times címmel, ami akkora bukás lett, hogy nem is rendeltek belőle folytatást.

A Noir című sorozat az 1930-as évek New Yorkjában játszódik; Pókember szerencsétlen, öregedő magánnyomozóként jelenik meg benne, aki kénytelen szembenézni múltjával, amikor ő volt a város egyetlen szuperhőse. Az animációs Pókemberek alkotói producerként felügyelik majd a sorozatot, melynek alkotói Oren Uziel forgatókönyvíró (Az elveszett város; 22 Jump Street – A túlkoros osztag) és Steve Lightfoot (Hannibal; A Megtorló; Sántárám) író-producer lesznek. Az első két részt a Fleabag és a Megszállottak viadala Emmy-díjas rendezője, Harry Bradbeer dirigálja majd.

Cage tavaly a Vanity Fairnek adott interújában azt nyilatkozta, úgy érzi, a mozis karrierje lassan véget ér, talán három-négy film van még benne – de szívesen kipróbálná magát a tévében. Kiemelte: olyan, valóban minőségi sorozatokra vágyik, mint például a Breaking Bad – Toták szívás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.